Klacht bij toezichthouder in VS tegen overname WhatsApp

Auteur: , 5 Reacties
Whatsapp by Facebook

Twee Amerikaanse privacywaakhonden hebben een officiële klacht ingediend bij toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) tegen de overname van WhatsApp door Facebook.

De organisaties Electronic Privacy Information Center (EPIC) en Center for Digital Democracy, maken zich grote zorgen (klacht pdf) over in hoe verre de privacy van burgers kan worden gewaarborgd wanneer Facebook het voor het zeggen heeft bij de berichtendienst.

Men ziet de bui al hangen en vreest dat Facebook de gegevens van WhatsApp gebruikers uiteindelijk zal gaan gebruiken in het advertentienetwerk, zoals dit ook na de overname van Instagram gebeurde. Bovendien wordt benadrukt dat veel gebruikers juist hierdoor tegen de overname zijn.

Whatsapp en Facebook zijn zich zelf van geen kwaad bewust en laten aan the Washington Post weten dat de bedrijven los van elkaar blijven staan, zoals direct na de overname ook al werd benadrukt om de gemoederen te sussen. Er zal geen data van gebruikers worden gedeeld met Facebook. Of dit voldoende is om de klacht van tafel te krijgen, moet nog blijken.5 reacties

“Whatsapp en Facebook zijn zich zelf van geen kwaad bewust en laten aan the Washington Post weten dat de bedrijven los van elkaar blijven staan, zoals direct na de overname ook al werd benadrukt om de gemoederen te sussen. Er zal geen data van gebruikers worden gedeeld met Facebook.”

Mark Zuckerberg wou alleen maar kunnen zeggen “whatsapp is van mij”. Die 19 miljard zijn alleen daarvoor. Niet om verder wat met de dienst te doen. Het is een apart bedrijf en dat blijft het ook. Microsoft kocht toch ook alleen Nokia op om het een apart bedrijf te houden en er niets mee te doen.
@azenomei: Microsoft doet wel degelijk iets met nokia, ze gebruiken nokia als kanaal om hun software en ecosysteem te pushen.
Facebook is naar mijn idee niet te vertrouwen met WhatsApp. Nu iedereen overstappen op Telegram, BBM of een van de vele andere dan heeft Facebook een naamsverandering te ondergaan naar Failbook… —<<>>— en weg is de 19 miljard dollar die FB heeft betaald voor WA.
toezichtouder? Foutje denk ik :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).