Klanten XS4ALL moeten FRITZ!Box modem updaten [updated]

FritzBox-router XS4ALL
Grote ophef afgelopen week toen bleek dat klanten van XS4ALL gehackt konden worden via hun FRITZ!Box modem. Klanten werden na een hack geconfronteerd met een torenhoge telefoonrekening.

De Duitse producent van het FRITZ!Box modem, AVM, heeft een update uitgebracht voor de firmware van de Fritz!box modellen 7390, 7360 en 7340. Het zal je niet verbazen dat XS4ALL haar klanten aanraadt om deze update zo snel mogelijk te installeren.

Het probleem met de telefonie-fraude kon zich voordoet bij mensen die de Remote Acces-functie van hun FRITZ!Box modem hadden geactiveerd. Telefoonkosten die door het misbruik zijn ontstaan, worden niet door XS4ALL in rekening gebracht. Dus dat scheelt in elk geval weer. Getroffen klanten worden door XS4ALL ook nog gebeld om de situatie toe te lichten. (via: xs4all.nl)

UPDATE 18-2 – Het lijkt erop dat het probleem iets groter is dan XS4ALL en de producent van de FRITZ!Box, AVM, in eerste instantie dachten. Ook mensen die remote access niet gebruiken moeten de firmware van hun FRITZ!Box modem updaten. Instructies daarvoor zijn HIER te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *