Kleine YouTubers krijgen geen YT-inkomsten meer

Auteur: , 6 Reacties
YouTube

De videodienst heeft de regels aangescherpt.

Het is onmogelijk geworden om geld te verdienen via YouTube als je over een klein kanaal beschikt. Voorheen moest je aan 10.000 views voldoen om in aanmerking te komen voor inkomsten. Hoeveel abonnees je had en hoeveel kijkers je filmpjes trokken was niet relevant. Het ging puur om die 10k views.

Daar gaat verandering in komen. YouTube heeft de voorwaarden bijgesteld. Dat laat het bedrijf weten via een mailtje naar videomakers. Om voortaan in aanmerking te komen voor inkomsten, moet een kanaal beschikken over 1.000 abonnees. Daarnaast moet het kanaal minimaal 4.000 uur kijktijd hebben gehad in de afgelopen 12 maanden. Wanneer het kanaal niet aan deze twee nieuwe eisen voldoet, trekt YouTube de mogelijkheid om inkomsten te verdienen in.

De videodienst treft hier vooral amateur kanalen mee, die probeerde bij te verdienen met het platform. Kleine kanalen die minder video’s uploaden in vergelijking met de fulltime YouTubers. Men krijgt tot en met 20 februari de kans om aan de nieuwe voorwaarden te voldoen. Na 20 februari zal de mogelijkheid tot inkomsten worden ingetrokken, mocht je niet kunnen voldoen aan de ingestelde regels.

Op sociale media wordt met veel verontwaardiging gereageerd. Men klaagt terecht dat kleine YouTubers minder snel kunnen groeien, omdat inkomsten wegvallen. Inkomsten die vaak werden gebruikt om te investeren in de groei van een kanaal. “YouTube wil alleen de grote jongens steunen. Belachelijk”, aldus diverse Twitter-gebruikers via de hashtag #YPP.6 reacties

Helaas vannacht ook de mail gekregen.
Heel erg jammer.
Gelukkig hebben ze vorige maand nog net uitbetaald.
@av_diver: Mijn uitbetalingen komen altijd de 15de binnen, het gaat per 20feb in.
maar ik voldoe aan de eisen. Ik moet wel wat actiever zijn want anders verlies ik het straks op de uren haha.
(Hey kijk! het werkt, ik ben al zeker 2 jaar best inactief maar verdien wel elke maand wat euro’s.
nu moet ik er weer voor werken lol)
Ik snap niet wat google aan het doen is met Youtube, er mag wel wat meer innovatie zijn her en der. Ik denk dat ze op moeten passen voor bijv. Twitch
Het is overal zo… Enkel nog het grote telt.
De middenklasse en de kleine moeten er vantussen!
Als dit een probleem is had je er nooit aan moeten beginnen.
Dit zal een hoop spam omruimen. (gameplay video’s maken omdat pewdiepie succesvol is en dus iedereen wel miljoenen kan verdienen met “luie” video’s maken).
Nee, je maakt video’s omdat je video’s wilt maken, omdat je het leuk vind, je word met elke video beter (is de bedoeling, maar ik ken mensen die elke dag min of meer dezelfde saaie gameplay uploaden zonder personalisatie, geen montage, geen edit. lui “werk”. -gamen is niet werken-.
Deze mensen zullen nu snel ontmoedigd raken. En zo hoort het.
(overigens verdien ik zelf al jaren maar tussen de 1,- en de 3,- per maand, 1200subs.)
Gewoon lekker blijven uploaden, jezelf blijven verbeteren, de kwaliteit met elke video omhoog schroeven. dan komt er vanzelf cash binnen.
ga er maar niet van uit dat het geneog is om je vaste baan op te zeggen, die zekerheid is er nooit geweest.
Ik ben iig blij met deze aanpassingen!
Maakt YouTube weer een stuk cleaner.
ik vind het echt k*t ik wou net een nieuw kanaal beginnen en dan hoor ik dit, de enige manier om nu geld te krijgen binnen een jaar is door sponsors te krijgen RAAAAAAAAAAAH!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).