Kleuter met iPad = kindermishandeling!

Kleuter met iPad = kindermishandeling!
Recent onderzoek toonde aan: bijna de helft van de driejarigen speelt regelmatig met een tablet. Goed om ze alvast wegwijs te maken in de wereld der computers, is de veelgehoorde gedachte hierachter. Een Duitse Psycholoog vindt van niet.

Psychiater en psycholoog Manfred Spitzer trekt in de Volkskrant fel van leer tegen tegen het gebruik van computers door kinderen. Ze stimuleren volgens hem een vluchtige manier van leren. Voor onontwikkelde hersenen van jonge kinderen zou dit een té groot risico voor verslaving en slechte schoolprestaties vormen. Hij meent zelfs dat er een bijsluiter bij iPads geleverd moet worden die waarschuwt voor gevaren.

Ai. Domper voor Maurice de Hond, die deze nazomer van start gaat met zijn Steve Jobsscholen, waarin boeken worden vervangen door iPads en kinderen al swipend de basisschool doorlopen. Gisteren ging de opiniepeiler op Radio 1 over dit “fundamentalistische boek” in discussie. Fragment.

2 reacties

  1. Tijden veranderen en kinderen van vandaag groeien in een andere tijd op dan bijvoorbeeld 35 jaar geleden. Vroeger stonden docenten op de basisschool met krijtjes te kalken op een groen bord en tegenwoordig hangt er in iedere klas een smartboard met beamer aangesloten op internet. Kinderen zijn voor een belangrijk deel het product van de maatschappij waarin ze opgroeien. De maatschappij van tegenwoordig is digitaal en zo ook veel speelgoed van kinderen. Zolang ouders e.e.a. op een verantwoorde wijzen weten te doseren, zie ik de paniek niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *