Klimt de koers van de Bitcoin dit jaar nog?

herstelt-bitcoin-2018
Sinds de kerst gaan de koersen weer omlaag. Hoe kan dat nou?

Als we kijken naar de koers van de Bitcoin dan stond deze een week geleden nog op $ 4.092,03 en was de marktkapitalisatie $ 71,34 miljard. Er werd die dag voor $ 8,83 miljard gehandeld. Vandaag zijn de cijfers anders. Om 13.45 noteerde dezelfde munt een koers van $ 3.163,79 en is de marktkapitalisatie $ 54,9 miljard, terwijl er voor $ 2,85 miljard gehandeld wordt.

Aangezien meer handel leidt tot meer vraag en aanbod zien we op basis van bovenstaande cijfers al dat een deel van de daling verklaard kan worden doordat er in verband met de vrije dagen in het seizoen minder gehandeld wordt. Ook zien we dat de marktkapitalisatie aanzienlijk gedaald is. Dit betekent grofweg dat er een hoop geld uit de markt is verdwenen. Dit is verklaarbaar doordat veel incidentele (amateur)handelaars voor kerst de winsten uit de plotselinge stijgingen van de weken ervoor hebben opgenomen en die gebruikt hebben. Deze trend zagen we ook voor de kerst van 2017.

Daarnaast werd de cryptomarkt verrast met het nieuws over uitblijvende toetreding van grote spelers (institutionele beleggers) en gebeuren er onverklaarbaar grote transacties. Dit zorgt voor onrust. Aangezien er in deze dagen weinig nieuws is, is er ook weinig mogelijkheid de onrust te duiden of weg te nemen. De verwachting is dan ook dat er op korte termijn geen grote stijging zal plaatsvinden.

Ook op basis van de onderstaande grafiek van Tradeviewer zien we dat de dalende lijn voorlopig niet lijkt te worden onderbroken.
Bitcoin-analyse-2812

Sterker nog, het lijkt erop dat men pas in de loop van januari weer een lichte stijging voorziet. Geluk bij een ongeluk is dat de lijnen redelijk vlak bewegen, zodat een sterke koersdaling niet te verwachten valt. Uiteraard bieden we je alleen informatie en geen advies. Nader onderzoek is altijd goed om zelf te bepalen óf en zo ja, hoe je investeert.

Nog geen reacties

  1. je word hier gemodereerd, dus van mij geen postings meer!!

    edit: yes, als mensen telkens dezelfde reactie onder elk artikel zetten, dan grijpen we in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *