KLM geeft personeel 5.000 iPads

Willekeurige piloten met iPadswag
Toch fijn, dat je als piloot een tablet van de zaak krijgt, én WiFi aan boord hebt.

Alle vliegers en (senior) pursers in dienst van KLM krijgen een iPad. Uit een pilot die eind 2011 startte, bleek dat klanten zo een nog betere service krijgen. Denk aan informatie over last minute operationele wijzigingen die voor je neus tevoorschijn wordt geswiped, en de meest actuele informatie over de passagierslijst.

Maar KLM doet het ook om papier te vervangen, en om hun kisten lichter te maken. Peter Hartman, President-directeur van KLM, zegt daarover:

Als uiteindelijk al het papier dat onze crew nu meeneemt aan boord vervangen kan worden door de iPad, bespaart dit veel gewicht en dus ook brandstof.

Voor de vliegers biedt de Apple-tablet een extra hulpmiddel voor de vluchtuitvoering. Zo vindt er bijvoorbeeld snellere besluitvorming plaats doordat de vliegplannen eerder gedeeld kunnen worden. Ook worden de pre-flight checklists afgewerkt en verstuurd middels de tablet. Vliegen 2.0 dit. Of ze tussendoor ook simulatorspellen als X-Plane for iPad, Sky Racer 2, Wings Earth for iPad: Flight Simulator, en Air Master 3D mogen spelen, is nog niet bekend.

De volledige invoering van de iPads neemt enkele maanden in beslag.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *