Handig! Zo zet je de vliegtuigstoel voor je op slot

Auteur: , 1 Reactie
Knee Defender

Wie boven de 1,85m uitsteekt en wel eens met een budgetmaatschappij heeft gevlogen kent het probleem. Je zit met je benen steevast klem tegen de stoel voor je, die ook nog eens de optie heeft om naar achteren te klappen, wat helemaal een tromboserisico vormt. Er is een oplossing voor.

Knee Defender

Deze oplossing heet Knee Defender en is te bestellen bij Gadget Duck. Daar staat ‘ie al een jaar of twee op de site, maar het hulpstukje krijgt deze week opeens momentum, omdat het de aanleiding vormde voor een knallende vliegtuigruzie. De Knee Defender bestaat uit een tweetal klemmen die je op de stangconstructie van het opklaptafeltje plaatst. Als je ze tegen de stoel voor je schuift, kan de rugleuning niet, of nog maar minimaal naar achteren. Je ontneemt passagiers het recht om hun stoel in de positie te zetten waar ze zin in hebben, maar krijgt daar wel een iets comfortabelere vlucht voor terug. What could possibly go wrong?

Wel, genoeg. Op een Amerikaanse vlucht van Newark naar Denver gebruikte een 48-jarige man de Knee Defender, om even op zijn laptop te kunnen werken. Dit tot grote onvrede van de vrouw voor hem. Hij weigerde te voldoen aan het verzoek van een bemanningslid om de klemmen te verwijderen, en tot overmaat van ramp gooide de vrouw een glas water over de man heen. Hierop besloot de gezagvoerder het toestel in Chicago aan de grond te zetten. De twee werden aangehouden.

Ook zin in felle discussie over beenruimte? De Knee Defender kost $21.95. Let wel, steeds meer luchtvaartmaatschappijen verbieden de hulpstukjes.

Knee Defender

Fotocredit: TSC1 reactie

Als je te lange benen hebt dan boek je economy comfort bij KLM of een andere premium maatschappij, of je gaat zitten en zeurt niet. Of desnoods vraag je aan het cabine personeel om een betere stoel met een huilende emoticon.

Overigens volg ik sinds januari een opleiding voor hobbyvlieger (incl theorie…), zodra het toestel in de lucht is en de kapitein eist dat je die dingen weg haalt en je weigert, ben je in overtreding. Ik denk dat business class goedkoper was geweest voor hem uiteindelijk want op het negeren van verzoeken van de purser of kapitein staan forse boetes op, zeker in de VS.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).