Knight Rider wordt WÉÉR nieuw leven ingeblazen

Auteur: , 37 Reacties
Knight Rider

Een nieuwe flop?

Knight Rider was een succesvolle televisieserie die tussen 1982 en 1986 werd opgenomen. Net als Bassie & Adriaan en The A-Team behoort de originele Knight Rider tot een waardige herinnering aan de jeugd in de jaren tachtig en negentig.

In 2008 werd de serie nieuw leven ingeblazen. Justin Bruening nam in plaats van David Hasselhoff de taak van Michael Knight op zich, maar de tv-serie bleek een absolute flop. Het bleef bij één seizoen en er kwam dan ook geen vervolg.

Toch is Knight Rider niet dood. Fast & Furious producer Justin Lin ziet namelijk brood in de serie. Vandaag is bekend geworden dat Lin in samenwerking met Machinima en YouOffendMeYouOffendMyFamily een vervolg op touw gaat zetten. Laatstgenoemde firma met een wel heel moeilijke naam is overigens het mediabedrijf van Lin.

Het is niet bekend welke acteurs of actrices gaan meewerken aan de serie en hoe de show ingevuld zal worden. Wel is bekend dat het om een digitale serie gaat en deze in 2017 te zien zal zijn. (via yomyomf.com)37 reacties

Zouden ze nog steeds dezelfde auto gebruiken?
@ritchie: Nope. Ze nemen een Tesla Model S van de 3e generatie (met Autopilot 2.0) en omdat die écht autonoom kan rijden, hoeven ze daarvoor al geen truuks toe te passen.

Met de 100kW batterij zouden ze 1 aflevering per lading kunnen doen. Gratis sap zuigen aan een supercharger. Ook daar geen kosten.

Turbo-boost wordt vervangen door ludicrous mode. Kunnen ze dat ook afvinken.
Ditto voor de User Interface. Gewoon ff een andere shell schrijven voor het 17″ scherm zodat het er niet te standaard uitziet. Ook vinkje.

Kortom, de auto is eigenlijk al geregeld. Hoeven ze alleen nog een paar B-acteurs bij elkaar te rapen. Vinkje.

Wordt lekker low-budget in verhouding :-)
@fijnkonijn: vergeten: Apple Smartwatch integratie (is er nu ook al) zorgt ervoor dat de nieuwe Michael Relnicht tegen zijn pols kan praten (druk stiekum op “summon”) en zegt “KITT, Pick me up” en daar komt ie.

Heh, alle ingredienten zijn er al.
@fijnkonijn: het word dus gewoon een grote tesla commrrcial
Dus hij gaat samenwerken met zichzelf? Goeie deal
@phaeton: het zijn twee bedrijven die gaan samenwerken, waarvan een bedrijf van hem is (“laatstgenoemde”).
Er zijn al veel meer vervolgen en reboots geweest.

Tv-films, series.. met andere auto’s, een team, met en zonder Hasselhoff.

Zo blijven ze bezig.
via Android app
Die nieuwere versie reed in een Mustang geloof ik!
@autodrop: klopt. Die helaas niet mechanisch kon veranderen, maar door slechte CGI. Afbreuk aan de serie.
Als er nu geen sesto elemento wordt gebruikt, kitt kutt gaat heten en zijn stem van een lekker wijf is gaat t weer floppen.
@wouterjeuring: eigenlijk zijn veranderen in michael nicht?
Het is dan ook helemaal hot om iets bekends als basis te nemen voor een nieuwe tv-show. Of het nou in de continuïteit van een al afgelopen show past (Fuller House, aankomende Prison Break vervolg, aankomende Taken prequel, Twin Peaks vervolg), een complete reboot van een oude serie (Hawaii Five-O, MacGyver, aankomende series zoals The Fresh Prince of Bel-Air, The A-Team) of het rebooten van een succesvolle film in een tv-serie (Lethal Weapon, aankomende series gebaseerd op Rambo, Shooter en Training Day) is, een bekende “voorvader” hebben schijnt tegenwoordig een vereiste te zijn voor succesvolle tv-serie. Logisch dat Justin Lin hier een graantje van mee wil pikken, en dat hij dan Knight Rider neemt is ook niet zo gek. Het was vroeger een mateloos populaire serie, en het is een van de weinige succesvolle series waar de rechten voor een reboot nog niet van verkocht waren.
Ik ben bang dat ook dit een K.U.T.T. serie gaat worden, net als die andere remake.
@awesome: ook al ben ik Knight Rider fan, ik denk het ook. Het concept van toen past niet meer in deze tijd. Men is niet meer onder de indruk van een auto, helikopter, truck of whatever die volgeladen is met trucjes. Zoiets zou alleen werken als er ook een krachtige verhaallijn in zit en niet zo’n flinterdun Hollywood verhaaltje.
Heb echt een wtf-momentje gehad toen ik de naam van zijn mediabedrijf las..
@misterdrogba: Het wordt K.I.T.F.
@bassx: Bedoeld als reactie op @victornator95
Misschien wordt K.I.T.T wel gewoon een tesla waarbij de autopilot altijd aan staat
YOMYOM?
Wat is een volledig digitale serie? Bedoelen ze een animatie?
@pomoek: waarschijnlijk Netflix, Amazon Prime e. d.
Ik vond die van Mastermovies anders wel geniaal :)
Veel van kitt’s gadgets destijds zijn inmiddels werkelijkheid (of bijna) geworden. Vraag me af hoe men de huidige kinderen net zo aan de buis wil kluisteren als destijds het geval was..

Kitt meets Airwolf featuring Sonny Crockett? Stranger things have happened :-)
@lebeaunl: Laatst op Jalopnik geloof ik iets gelezen over een van de oorspronkelijke kitcars. Het ding schijnt werkelijk niet te rijden te zijn. Met name het vreemde stuurtje maakt het maken van een bocht bijna onmogelijk.
Doe gewoon een goeie film, geen remake van de serie! De Film van The A Team in 2011 was ook zeer geslaagd!
@dutchdriftking: smaken verschillen…

Ik vond het een belediging aan het originele team en de serie.
@fijnkonijn: Nou idd geheel eens!! pure top nostalgie de originele serie.
@fijnkonijn: laatst de originele weer eens gekeken (paar afleveringen ) en als je er nuchter naar kijkt is het eigenlijk gewoon super slecht!
@dutchdriftking: ja maar dat is eigenlijk alles uit die tijd. Star-Trek TOS, Holy crap, maar het was gewoon cool. Ditto voor de eerste Battlestar Galactica. Ruimteschepen aan draadjes, er klopte zoveel niet. Maar ik was op zaterdagavond niet van de TV weg te branden.

Je moet zulke dingen in de tijdgeest zien. Voor die tijd was het rete-gaaf. Zelfde met computers en games. Pixels zo groot als . Maar de lol die we aan die pixel-bagger hadden, was soms 10x groter als we nu hebben.

Sleutelwoord: tijdgeest. Over 15 jaar denken we over het gebeuren van nu: Holy shit on a stick, wat was dat slecht in 2016. Joe knoo wot ai mien ;-)
Nothing can beat the Hoff!!
https://kodi.tv/wp-content/uploads/hasselhoff.jpg
@bofkont: KITT, Get me out of here !

KITT: Fuck you Michael. I’m checking out a nice booty on that ’67 Impala !
@fijnkonijn: heerlijke tijd was het !!
@autoblog idee voor topic. Wat is volgens de petrolheads de meest geschikte auto voor een ‘knightrider-remake’?
@winegummer: Een Audi, met rood olielamoje dat heen en weer knippert.
Wist niet eens van de tweede serie af..
@pinut187: geen zorgen, je mist niets. Misschien zelfs beter als je je braincells en oogbollen lief hebt…
Dus hier krijgen we K.I.T.F? Want the Hoff reed met Knights Industries Two Thousand, de remake reed met Knights Industries Three Thousand dus lijkt mij K.I.T.F. de logische opvolger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).