Knuffels worden leuker als je er een smartphone in duwt

Ubooly
Kinderen laten spelen met je fancy telefoon of tablet is toch een beetje eng. De dingen zijn daar net even te breekbaar voor, en het duurt maar zó lang totdat de dreumes gaat proberen of ‘vliegtuigmodus’ echt werkt. Maar met een knuffel als Ubooly kunnen kinderen uren veilig bezig zijn, en er nog wat van opsteken ook.

Ubooly is een groot pluche…ding, met aan de bovenkant een opening voor een smartphone. Samen met een speciale app vormt deze dan het gezichtje en het brein. Hij kan praten, reageert op kinderen en hun bewegingen, en kan ze nog van alles en nog wat aanleren. Van rekenen tot taalvaardigheden. Zolang het in de app zit, en met in-app purchases is dat altijd uit te breiden, kan Ubooly het doen.

De makers zijn ook bezig met een grotere versie voor een iPad Mini. Het idee achter de Ubooly is dat je daar een oude smartphone in duwt die je nog rond hebt slingeren, dus waarom ze er eentje maken voor een recente en dure tablet is ons niet helemaal duidelijk, maar er zal vast wel onderzoek naar gedaan zijn. Zelf zeggen ze overigens dat de app op zowel iOS als Android goed moet draaien, ook op de oudjes.

Dit ding is op zich een logische volgende stap na alle iPad-covers in de vorm van mannetjes die je lokale APR je maar al te graag aansmeert. Want kinderen willen toch spelen met ‘onze’ dure speeltjes, dat hou je niet tegen. Dan kan je ze maar net zo goed iets geven waar ze wat van op steken én wat het ze extra lastig maakt om dat dure scherm te slopen.

[gv data=”vYj7trLBfh4″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *