Knul (17) verkoopt app aan Yahoo voor €25 miljoen

Auteur: , 2 Reacties

Nick D’Aloisio. Toen hij 12 was leerde hij zichzelf programmeren. Vijf jaar later verkoopt hij de app Summly aan Yahoo voor ruwweg 25 miljoen euro.

Summly is een app die nieuws verzameld en dit op een natuurlijk manier verkort tot 400 karakters. Meer dan een Tweet, minder dan een volledig artikel. Zo probeert Summly lappen tekst aantrekkelijk te maken voor de attentiespanne-uitgedaagden. Maar in feite is het gewoon een handige tool om overzichtelijk te kunnen zien wat er gaande is in de nieuwswereld.

Kruidvat money

De app wordt al langer als veelbelovend gezien. Op 15-jarige leeftijd kreeg Nick D’Aloisio zijn eerste investering van de Aziatische Kruidvat- en Trekpleister-miljardair Li Ka Shing. De $250.000 (€194.000) die zijn kant op werd geschoven om de app, die toen nog Trimit heette, verder te ontwikkelen trok vervolgens de aandacht van Ashton Kutcher, Stephen Fry, Yoko Ono en Rupert Murdoch. Die er vervolgens allen geld in staken.

Inmiddels is Summly bijna één miljoen keer gedownload en werken ze samen met 250 content pushers. Reden genoeg voor Yahoo om de app, waar de Londense scholier Nick D’Aloisio nog altijd een meerderheidsbelang in had, op te kopen. Naar verluidt voor zo’n 24 á 25 miljoen euro. Kassa.

Work hard, studeer hard

De rest van de tijd coktails met een pluutje drinken op een eiland is er voor Nick niet bij. Hij wil zijn school afmaken en daarna verder studeren. Dit zal hij echter moeten combineren met een baan, want hij gaat aan de slag bij Yahoo Londen om verder te innoveren op mobiele apparaten.

Voor ontwikkelaars in hun tienerjaren heeft hij nog wel een tip:

“If you have a good idea, or you think there’s a gap in the market, just go out and launch it because there are investors across the world right now looking for companies to invest in.”

Tijdens het studeren je ergeren aan de bagger die naar boven komt tijdens zoekopdrachten, vervolgens een app verzinnen, en niet veel later financieel onafhankelijk zijn. Het kan verkeren.2 reacties

Met 17 jaar ben je tegenwoordig al oud als developer ;)
@autoblogger: Inderdaad. Beginnen op je 12e, cashen en rentenieren op je 17e.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).