Kocht jij vandaag een Bitcoin voor $ 680,-?

Bitcoin-sinterklaas-flashcrash
De live koersen laten zien dat Sinterklaascadeaus mogelijk zijn.

Als we over de waarde van de Bitcoin spreken drukken we die meestal uit in dollars of Euro’s. Dat is logisch, want veel investeerders kopen en verkopen Bitcoins om daar Euro’s of dollars voor in te wisselen. Je kunt handelen in Bitcoin met andere (crypto)valuta als tegenwaarde. Dit noemt men dan vaak pairing. De pairing Bitcoin/Stably Dollar, of voor de puristen BTC/USDS op de Amerikaanse tak van Binance ging vanmorgen de mist in. Plotseling kon je de Bitcoin gedurende korte tijd verhandelen voor, omgerekend, $ 680,-. Mensen die via automatische handel lage koersen hadden ingegeven voor het kopen van Bitcoin profiteerden en de flash crash duurde dan ook niet lang. In onderstaande grafiek van Tradingview zie je de situatie gebeuren.

bitcoin-binance-flash-crash

Binance heeft op het moment van schrijven nog niet op de opmerkelijke koersval gereageerd. Aangezien er geen grote transacties buiten de beurs zijn waargenomen lijkt het op een technische fout of op een menselijke fout, bijvoorbeeld doordat een handelaar een transactie verkeerd invoerde. De mensen die echter automatische orders op bodemkoersen hadden geplaatst hebben een goede Sinterklaas gekend, want er was genoeg te verdienen. Een negatiever effect is dat de markt in het algemeen negatief reageert op dit soort gebeurtenissen. Na eerdere negativiteit enig herstel gisteren zien we dan ook de koersen weer dalen. De live koersen, die om 16.45 vastlegde, laten dit ook zien.

bitcoin-top-5-cryptomunten-negativiteit-blijft

Overigens bewegen de koersen zich steeds meer in lijn met het voortschrijdend gemiddelde op lange en korte termijn. Dit betekent dat de koers zich weer volgens de langere tendens gedraagt. Het exacte moment is moeilijk in te schatten, maar op grond van de statistieken is een nieuwe bull-run aanstaande.

4 reacties

  1. Bitcoins, de Postcode loterij en tv- ‘psychics’ zouden wat mij betreft direct verboden moeten worden!

    Piramide spelertjes, emotionele chantage en bedrog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *