Kodak Ektra is de ultieme camera-telefoon

De Kodak Ektra camera telefoon
De camera is een van de belangrijkste onderdelen van de smartphone. Toch blijft het altijd een compromis tussen de andere onderdelen. Niet bij deze nieuwe smarthone!

De Kodak Ektra (geen tikfout) is de eerste smartphone waar de camera het allerbelangrijkste is. Of beter gezegd: Kodak Ektra is een compact camera waar je ook mee kunt bellen en appen. De Kodak Ektra draait op Android 6.0 en wordt vandaag gelanceerd in Engeland. De Ektra gaat 550 euro kosten. De Ektra knipoogt naar de oude compactcamera’s zoals Kodak die tientallen jaren geleden maakte.

Kodak is iconisch merk
Kodak is natuurlijk een iconisch merk. Groot in fotocamera’s en fotorolletjes. Helaas lukt het Kodak niet om te snel genoeg over te schakelen naar digitale fotografie. Daarom ging Kodak enkele jaren geleden jammerlijk failliet. De camera-telefoon wordt dan ook niet meer gemaakt door Kodak maar door een Engels bedrijf dat de merkrechten van Kodak heeft gekocht. Deze Bullit Group maakt slim gebruik van het iconische verleden van Kodak. “De originale KODAK EKTRA Camera kwam op de markt in 1941, deze reïncarnatie opent een wereld van creatieve mogelijkheden voor iedereen die van fotografie houdt”

In de Kodak Ektra zit een 21 megapixel Sony sensor in de camera. Foto’s maken doe je door de fysieke sluiterknop in te drukken. De foto-app van Android is vervangen door die van Kodak. Je kunt met de Kodak Extra ook Super Video-8 opnames maken, in feite niets meer dan een filter die je opnames een vintage look geven. Kodak heeft ook een hele bundel goede foto-bewerkingsapps meegeleverd.

De camera-app laat gebruikers schakelen tussen meerdere scènes, om bijvoorbeeld landschapsfoto’s of sportbeelden mee vast te leggen. De fotobewerker Snapseed staat standaard op het toestel geïnstalleerd.Het toestel heeft een snelladende 3000mAh-batterij, 3GB aan RAM en 32GB intern geheugen. Met een MicroSD-kaart kan het geheugen worden uitgebreid. Hij draait op een Helio X-20 decacore-processor.

Dit was trouwens de eerste Kodak-telefoon.

Wil je toch een echt high-end smartphone met een hele goede camera? Denk dan eens aan de Google Pixel.

2 reacties

 1. Meer specs:
  From the Telegraph:
  Specifications

  21MP f2.0 main camera with optical image stabilisation and 4K video

  12MP f2.2 selfie camera

  5-inch display

  32GB memory with expandable storage

  Runs Android 6.0 Marshmallow

  Deca-core processor with 3GB RAM

  Camera features

  Camera dial between modes such as sport, close-up, bokeh and panorama

  Advanced Manual Mode to adjust exposure, ISO, shutter speed, white balance

  Super 8 Video recorder for retro videos

  And the specific sensor is a:
  Sony IMX230 sensor (http://www.gsmarena.com/sony_imx230_sensor_features_192point_autofocus_z4_bound-news-10226.php)
  The size of the IMX230 image sensor is 1/2.4″ and the pixel size is 1.12μm.

 2. De IMX230 image sensor zat dus in 2014 al in de Sony Xperia Z4, terwijl deze Kodak de ultieme camera-telefoon zou moeten zijn? Het uiterlijk is grappig maar bijv de grote lens op de achterkant is enkel voor de sier, de lensopening is enkel een speldenknopje net als bij andere telefoons.
  De beeldkwaliteit van de camera van de Xperia Z4 was niet slecht, maar valt in het niet bij bijv de Samsung Galaxy S7. Dus wat maakt dat deze Kodak? Niet de “ultieme camera-telefoon” in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *