Kodak komt met GoPro-concurrent, voorzien van unieke lens

Kodak Pixpro is nieuwe GoPro concurrent
We kennen allemaal de actiecamera’s van GoPro. Zij warne lange tijd de enige op de markt, maar dat is allang niet meer het geval. Zelfs Kodak gaat zich nu richten op de extreme sporten.

Wanneer je aan het merk Kodak denkt, dan is een actiecamera waarschijnlijk niet het eerste wat bij je opkomt. Het merk staat vooral bekend van zijn fotorolletjes van vroeger. Toch blijft Kodak vernieuwen en daarom zijn ze dit keer gekomen met een actiecamera, aangezien dat tegenwoordig een ware hype lijkt te zijn.

Kodak komt namelijk met de Pixpro SP360. De camera beschikt over een unieke lens, die 360-graden high-res opnames maakt. De actiecamera heeft een 16-megapixel sensor, zodat je in 1080p kunt filmen. Net als de bekende GoPro-camera’s beschikt de camera van Kodak over WiFi en is het mogelijk de beelden te bekijken via je smartphone.

De actioncam is hier te bestellen vanaf 280 euro.

[gv data=”dItRHmvbSjI”][/gv]

5 reacties

 1. Wellicht handig om even verder te onderzoeken en niet zomaar even een artikel te typen.
  Kodak is failliet, maar maakte heel mooie Flip camera’s zoals de Kodak Vado. Na het failliet van Kodak, door de mislukte fotorolletjesaffaire was ook deze mooie tak failliet. Het kleine bedrijf JKimaging nam het cameradeel en de merknaam Kodak over en begon opnieuw met kleine camera’s en actioncamera’s. Heb zelf de pixpro spz1. Aardig ding. Waterdicht en shockproof. Dit is misschien een aardige poging om de gopro te beconcurreren.

  • @edwinnie: Hmm, Kodak is niet helemaal failliet. Kodak bestaat nog steeds in sterk afgeslankte vorm, gericht op commerciële gebruikers, en verdeelt idd licenties aan anderen voor gebruik op digitale camera’s, printers, papier, camera accessoires etc…

   Maar de merknaam is niet zomaar opgekocht door iemand anders. Veel bedrijven lenen hun naam tegen betaling aan anderen uit (de meeste producten waar Philips op staat zijn helemaal niet van Philips).

 2. +1 Voor mijn boven buurman. Ik dacht ook WTF, bedankt voor de uitleg.

  Dat 360 is in sommige gevallen natuurlijk heel top maar zou ik zeker niet altijd willen hebben. Als je de lens kan veranderen is het een leuke extra.

  In de lucht is super maar bij het begin van het filmpje staan ze nog op de grond en doet het mijn ogen pijn.

 3. Iets te heftig in mijn oordeel. JKimaging is mooi innovatief bedrijf wat de licentie van Kodak goed gebruikt. Jammer dat nl webshops dit merk nog niet omarmt hebben. Boulanger in Frankrijk heeft dat al wel. Daar heb ik hem afgelopen besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *