Koers Bitcoin en vriendjes in Amerika, Azië en Europa onderuit

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-crash-29-8

Signalen duiden op een grotere koersval tot einde van de week.

Gisteren berichtten wij al over een aantal bijzondere orders in het orderboek van cryptobeurs Bitmex en signaleerde ik dat er mogelijk sprake was van oplichting. Dat blijkt inderdaad. De koersen van de Bitcoin en de meeste Altcoins voelen de gevolgen van deze manipulatie. Gisterenavond volgde in de Amerikaanse middag een eerste flash crash. Vannacht deed men dat in de Aziatische markt nog eens dunnetjes over. De koersen leken te stabiliseren, maar nu de Europese markten open gaan daalt de marktkapitalisatie in snel tempo verder. Momenteel (om 9.10 uur) staat deze op $ 238,3 miljard tegen $ 254,7 miljard 24 uur geleden. Er is dus in 24 uur tijd 15 miljard uit de markt gehaald. Dat dit voor de koersen niet goed uitpakt zien we in het overzicht met live koersen, dat ik ook om 9.10 uur vastlegde.

live-koersen-bitcoin-altcoins-zwaar-onderuit-29-8

Naast de spoofing van gisteren verwijst men voor de oorzaken ook naar de Franse politie. Zij rolden gisteren een netwerk op dat liefst 840.000 servers, hoofdzakelijk in Zuid-Amerika, infecteerde om illegaal Monero (XMR) te kunnen minen.

Vraag is hoe het nu verder gaat en die tekenen zijn niet rooskleurig. Dit komt vooral omdat aanstaande vrijdag grote hoeveelheden Bitcoin-opties vervallen (bijna 50% van het totaal aantal uitstaande opties). Dit komt door de volgende oorzaak. Doordat optiehuis CME openingstijden en sluitingstijden kent werken die opties ook met begin- en slotkoersen. Dit in tegenstelling tot de Bitcoin zelf, waarin de handel 24 uur per dag doorgaat.

Het kan dus gebeuren dat er een gat in de koers van de Bitcoin-opties ontstaat op het moment dat er een koerssprong volgt tussen sluitings- en openingstijd van CME. Historische analyses laten zien dat de koers van de Bitcoin de neiging heeft om zo’n gat te dichten wanneer opties expireren. Het belangrijkste gat voor vrijdag ligt rond $ 8.780,-. Een toenemend aantal analisten is dan ook huiverig dat de koers hiernaartoe beweegt. Een ander feit dat voor onrust zorgt is dat cryptohandelshuis Bakkt in weerwil van de koersdalingen bekend maakte dat zij op 6 september de deuren opent, maar dat de markt wederom niet (positief) reageert, terwijl men dit wel verwachtte. Het lijkt dus een spannende maar moeilijke periode voor de cryptomarkt te worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).