Koers Bitcoin zakt als een baksteen. Bubbel is gebarsten?

Bubbel klapt
Is het Bitcoin sprookje nu al over? Gisteren is de koers in ieder geval fors onderuit geklapt. Vanaf $260 per Bitcoin is de waarde gezakt tot zo’n $160. De koers stond op een zeker moment zelfs nog lager.

Experts waren het er al over eens dat de hype rondom Bitcoins wel eens gevaarlijke vormen aan kon gaan nemen en dat lijkt nu te kloppen. Gisteravond ging de koers in een rechte lijn naar beneden om zo goed als te halveren.

Op een gegeven moment stond de koers op $105, maar daarna krabbelde hij toch weer wat op. Handelsplatform Mt Gox heeft aangegeven dat er geen sprake was van een storing of hackers. De daling kwam enkel en alleen omdat er veel mensen (in paniek?) aan het verkopen waren.

Een ander vreemd iets was dat gisteren op Reddit iemand opdook onder de naam “Bitcoinbillionaire” die aan willekeurige bezoekers Bitcoins uitdeelde ter waarde van zo’n $12.000.

Het is te hopen dat de man die zijn Porsche verkocht in ruil voor Bitcoins die inmiddels heeft omgezet in echt geld, want anders kan het wel eens een duur grapje geweest zijn. (via: zdnet.com)

Bitcoin koers

Nog geen reacties

  1. Valt wel mee toch? Zelfs tegen een koers van 105 dollar heeft de verkoper van de Porsche dan nog meer dan 30.000 dollar. Niet heel onredelijk voor een tweedehands Cayman.

  2. Zou zomaar kunnen dat wat banken of landen even wat geld erin hebben gestoken (de bitcoinbillionaire die 12.000 p.p. zomaar even weggeeft), om op die manier het speciale en de waarde te doen zakken. Daar hebben ze heel wat centen voor over, aangezien dit het ultieme middel is om alles en iedereen qua financiën te omzeilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *