Kogelwerend pak met diamanten kost €2,3 miljoen

Kogelwerend pak met diamanten kost €2,3 miljoen
Ga je als een Bruce Wayne of Tony Stark door het leven? Check dan even deze modebewuste manier om je lijf te beschermen tegen wapengekletter. Oh, en hij is deels bedekt met diamanten.

Het is niet vaak dat een stuk kogelwerende kleding eruit ziet alsof je het naar een zakenmeeting kan dragen. Het Zwitserse Suitart zegt dit nu wel gerealiseerd te hebben en komt met een pak dat is uitgerust met Level II-bescherming. Wat betekent dat het kogels van een 9 mm handwapen tot een .57 Magnum moet kunnen stoppen.

Kogelwerend pak met diamanten kost €2,3 miljoen

Om het dragen van dit ongetwijfeld zwaarwegende pak aangenamer te maken, is er een heus koelsysteem ingebouwd. Jup, dit is een pak met airco. Dankzij techniek van EMPA wordt je lichaam met één druk op de knop middels bevochtiging naar een lagere temperatuur gebracht. Ofzoiets. En over het bevlekken van je jasje en broek hoef je ook al niet bang te zijn, Suitart gebruikt een nanocoating waardoor vuil niet hecht en vloeistoffen niet doordringen.

Kogelwerend pak met diamanten kost €2,3 miljoen

Dan is er nog de blingfactor. Suitart heeft in de revers en de stiksels 600 zwarte diamanten met een gewicht van 140 karaats ondergebracht. In de knopen van Zwitsers staal zijn er ook nog eens 280 geplaatst. Al deze luxe komt wel tegen een prijs: het maatpak wordt namelijk voor een bedrag van 2,3 miljoen euro om je lijf gehangen. Iemand daar nog een Dartz Prombron bij?

[lg_folder folder=”0_Divers/Diamond_Armor/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *