Kokerellen met Google Glass, nooit meer vieze kookboeken?

Auteur: , Geen reacties
Ok Glass, instagram die shit!

Koken kan best leuk zijn. Je neemt wat ingrediënten, mikt de hele boel door elkaar, voegt vuur toe en je hebt een lekker hapje. Jammer alleen dat je met je vette handen aan je dure kookboeken moet gaan zitten. Technologie to the rescue!

Google Glass behoeft weinig introductie meer. Het is een voortborduursel op het aloude Bluetooth-oortje, waar je nu buiten audio ook beeld hebt. En omdat je via je stem het brilletje commando’s kan geven heb je je handen vrij om andere dingen te doen.

In dit filmpje van Google zien we een kok die ons goed mogelijk de toekomst van koken toont. Omdat niet iedereen honderden recepten uit zijn hoofd weet, is het soms handig om een kookboek of tablet binnen handbereik te hebben. Maar de keuken is een omgeving vol met waterdamp, natte doeken en opspattend vet. Niet de meest ideale omgeving voor papier of delicate elektronica.

Met Glass heb je de mogelijkheid om allerlei recepten eenvoudig op te roepen en na te slaan tijdens het koken, zonder dat je met je vieze handen iets aan hoeft te raken. Wij zien hier zeker mogelijkheden, helemaal omdat je ondertussen ook nog je voedsel kan fotograferen en een telefoongesprek kan voeren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).