Kolibree: Slimme tandenborstel vertelt je waar te poetsen

Kolibree-Tandenborstel
De Kolibree-tandenborstel zorgt niet alleen voor een efficiƫntere poetsbeurt, maar krijgt zelfs kinderen aan het poetsen.

De Kolibree lijkt zich in de eerste plaats op kinderen te richten, die het poetsen van hun tanden (volgens de makers van de borstel) vaak zien als een vervelend karwei. Door er een spel-element aan toe te voegen en ouders de mogelijkheid te geven om via hun smartphone of tablet in real time te zien hoe goed er gepoetst wordt, moet dit probleem worden opgelost.

Sensoren
Door deze spelletjes worden kinderen (en ouderen) gemotiveerd om op andere manieren te poetsen, die uiteindelijk voor een betere mondhygiƫne moeten zorgen. Middels een draadloze verbinding met je smartphone of tablet, en 3D-sensoren, weet de borstel waar hij zich in je mond bevindt en op welk moment. Zie het als een GPS voor je mond.

Kolibree-apps

Op deze manier kun je tijdens de poetsbeurt een spelletje spelen waarin een piraat over een baan rent en muntjes moet verzamelen. Door al je tanden zorgvuldig schoon te maken verzamel je goudstukken, maar als je per ongeluk een stuk overslaat slaat de piraat ook de plank mis. Naast deze spelletjes die zich overduidelijk op kinderen richten, zijn er ook apps die gebruikt kunnen worden door een ouder publiek.

Rapport
Na afloop van een poetssessie krijg je een uitgebreid ‘rapport’ te zien, waarin een plaatje van je gebit met kleurcodes laat zien wt er nog te verbeteren valt. Gouden tanden zijn perfect schoon, terwijl er bij rode tanden nog beter gepoetst kan worden. De Kolibree moet in het eerste kwartaal van 2015 in de Europese winkels liggen. De Amerikaanse prijs ligt op 200 dollar.

Kolibree-Borstel

Nog geen reacties

  1. Moet dat nou? Gewoon poetsen die tanden, geen onzin dingen verzinnen om het ‘leuk en aantrekkelijk’ te maken. Net als met eten, waarom moet de ouder blij zijn en moeite doen om een kind te laten eten? Gewoon eten en anders met een lege maag naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *