Komen er ook iPhone’s met 4.7 inch en 5.7 inch scherm?

iPhone meerdere maten
Dat de iPhone 5S gewoon weer een 4 inch scherm gaat krijgen weten we al (zo goed als zeker), maar er zijn berichten dat Apple ook werkt aan iPhone’s met schermen die 4.7 inch en 5.7 inch groot zijn. Ook zou de goedkope plastic iPhone slechts $99 gaan kosten.

Persbureau Reuters heeft gepraat met 4 mensen die diep in het wereldje zitten, toen kregen ze te horen dat Apple veel meer schermmaten zou overwegen dan eerder gedacht. Er moet echter wel een kanttekening bij geplaatst worden:

“They constantly change product specifications almost to the final moment, so you’re not really sure whether this is the final prototype,”

Daarnaast is ook meer bekend geworden over de budget iPhone die later dit jaar gelanceerd zou moeten worden. De prijs zou zo’n $99 dollar worden en de plastic achterkant zal leverbaar worden in 5 of 6 verschillende kleuren.

“Trial production was originally planned to start in June, but the mixing of colours is taking longer than expected as Apple has very high and idealistic standards,”

In het laatste kwartaal van dit jaar zou Apple zo’n 20 miljoen plastic iPhone’s willen verschepen! (via: reuters.com)

Vorige week waren er ook nog analisten die spraken over een 4.8 inch scherm voor de iPhone 6. Zo blijkt maar weer eens dat het allemaal onduidelijk blijft totdat Apple daadwerkelijk de onthulling doet.

10 reacties

 1. 99 dollar lijkt me echt enorm onwaarschijnlijk. Dan zou je een enorme budget telefoon krijgen met 0 snelheid, wazig scherm en een prutsbuitenkant. Ik geloof niet dat Apple hun besturingssysteem (het grootste pluspunt voor mij om een iPhone te kopen) op zo’n telefoon zou willen hebben. Ik denk eerder richting de 300/400 euro. Gewoon een prima telefoon gok ik zonder de leuke dingetjes van het dure model en een iets goedkopere buitenkant.

  • @bosje: vergeet niet dat deze telefoon is bedoeld voor opkomende markten. Apple moet daar een voet aan de grond krijgen en deze mensen “binnenhalen” voordat ze ‘rijk’ worden.

   Apple zal er alles aan doen om deze mensen nu al in hun ecosysteem te trekken/vangen. Zodat ze over een X-aantal jaar nog steeds trouwen Apple klanten zijn.

   Het zou mij niks verbazen als Apple deze telefoons met verlies op de markt gaat brengen in die landen om maar zoveel mogelijk mensen aan zich te binden.

   Als ze de slag missen in Afrika en landen als India en China dan heeft Apple op de (middel)lange termijn een groot probleem.

 2. @robertr: Ik denk ook eerder aan een richtprijs rond de 300/400 dollar. Dus dat is dan rond de 230-300 euro aan de huidige koers. Bovendien verkopen aan verlies (lager dan de kostprijs) is dumping en is verboden, of er komen hoe dan ook protectionistische maatregelen zoals recent op de chinese zonnepanelen.

 3. Door al deze geruchten lijkt apple een beetje doelloos aan het worden. blijven ze “premium” met één model? Gaan ze een budget lijn beginnen? gaan ze meerdere variaties uitbrengen? samenwerken?

  • @Yeelen: deze telefoon komt, naar alle waarschijnlijkheid, niet eens op de markt in de VS.

   De ‘budget’ iPhone is gericht op opkomende markten en niet op “het Westen”.

   • @robertr: Waarom noemt men dan de prijs met contract? Ik denk dat Apple wel het maximale aan sales uit hun toestel wilt halen, ook mensen in het Westen willen geen €/$600 betalen voor een GSM. Ook zullen ze hun marktaandeel willen vergroten om de overmacht van Android wat tegen te gaan.

 4. De iPhone 5 is er vanaf $199 met data plan. Dus $99 lijkt aannemelijk. En integraturbo: er bestaat niet zoiets als één iSheep. Dat zijn allemaal mensen met eigen ideeen. Net als sGeiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *