‘Komst iPhone X geeft Android copycats vrij spel’

Auteur: , 9 Reacties
iPhone

De koers van Tim Cooks heeft gevolgen.

Of Steve Jobs ook deze keuzes zou hebben gemaakt weet ik niet. Feit is dat de iPhone X minder iconisch is in vergelijking met zijn voorgangers. De thuisknop was hét kenmerk van de iPhone en met de iPhone X heeft Apple afscheid genomen van de iconische knop. In plaats daarvan werkt de bediening nu virtueel en juist daar schuilt een gevaar, aldus CNET.

Er verschijnen jaarlijks Android copycats op basis van de iPhone. Zelfs de vormgeving van het high-end toestel van Apple wordt nagemaakt. De thuisknop was echter altijd een doorn in het oog voor deze copycat-makers. Met het verdwijnen van de thuisknop krijgen copycats vrij spel. Het zal nu eenvoudiger worden om een iPhone-kloon te ontwikkelen, omdat vrijwel alle handelingen middels software gaan.

Aangezien een smartphone zonder randen momenteel een trend is, zul je zien dat veel toekomstige smartphones op elkaar gaan lijken. Dat zie je nu al bij de Samsung Galaxy Note 8 en de iPhone X. Beide toestellen hebben een volledig scherm zonder knoppen, wat het creatieve ontwerp niet ten goede is gekomen.

De verwachting is dat Chinese telefoonmakers zullen volgen. De OnePlus 5 heeft bijvoorbeeld nog een fysieke knop, maar verwacht een iPhone X-achtig ontwerp voor de OnePlus 6. Het komt straks aan op hardware en materialen om de verschillen tussen verschillende high-end smartphones te voelen. Apple weet zich met het unieke iOS in elk geval op één vlak sterk te onderscheiden.9 reacties

Ondanks alle kritiek steeds weer op gereleaste iPhones willen ze dus toch wel allemaal erg graag op een iPhone lijken… point made Apple :-)
“De verwachting is dat Chinese telefoonmakers zullen volgen. De OnePlus 5 heeft bijvoorbeeld nog een fysieke knop, maar verwacht een iPhone X-achtig ontwerp voor de OnePlus 6.”

Ik had anders op mijn Moto G uit 2014 al geen thuisknop meer, niks nieuws…
@ffw88: Klopt maar dast was toen onzin, flauwekul, onhandig, etc etc etc
Pas wanneer Apple iets heeft (ook als het niet direct werkt) dan is het wereldnieuws en opeens cool.
@turbobrick: er zijn toch al even telefoons met een randloos scherm. De xiaomi mi mix begon de trend, toen pas begonnen andere merken zoals samsung, lg en the essential phone. Geen van die hebben een homebutton. Apple was er gewoon zoals altijd laat bij.
@gabriel_ozo: Ik roep het hier al jaren.
Van trendsetter (anno 2008/2008/2009) tot trendvolger !

Apple komt al jaren niet meer met echt nieuws wat iets toevoegt, niet op de tablets, niet op laptops, sowieso al niet op desktops en ook al niet meer op smartphones.

Sommige bejaarde functies, zoals fast charging, vragen zelfs om een flinke investering. Hier hoor je vreemd genoeg niemand over.
@turbobrick: Waarom ben jij ondertussen nog geen multi-miljonair? Je kan een hoop geld verdienen (op de beurs bijvoorbeeld) met al die puike voorspellingen van je..
@lekkaah: je hebt helemaal gelijk. Maar geld boeit me niet zo en ik behoed liever mijn medestrijders voor fouten.
Mooi he ?
@gabriel_ozo: Precies..

Even op het linkje van CNET geklikt en moest even lachen: “We mostly see iPhone lookalikes coming from Chinese phone makers, such as Huawei, OnePlus, Xiaomi and Oppo”

Even zien hoor…Oppo Find 5, Oppo Find 7, OnePlus X, Xiaomi Redmi 3, Xiaomi Redmi 4, Xiaomi Note 2, Xiaomi Note 3, Xiaomi Note 4, Xiaomi mi mix, Xiaomi mi mix 2, Huawei P1 t/m p9, Huawei mate serie en zo kan ik nog wel ff doorgaan. Allemaal geen home button.
Serieus? Apple kopieert alles
Alles wat samsung heeft komt apple 3 jaar later mee
En ja chinese telefoon lijken som wel op een iphone ja
Maar aan de andere kant…
Een telefoon is een rechthoekig ding, met een aanknop, volume knop en een camera aan de achterkant (en soms een extra knop, maar dat terzijde)
Dus tuurlijk gaan telefoons op elkaar lijken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).