Komt Apple met een all-in-one Lightning Connector?

Lightning Connector
Om de iPhone 7 een cleanere look te geven zal vermoedelijk de traditionele 3.5mm audio-aansluiting met pensioen gaan.

De all-in-one Lightning Connector zou dan de audio-taken moeten gaan overnemen. Dit schrijft het doorgaans betrouwbare Mac Otakara. Met één aansluiting voor zowel het laden van de telefoon, als het beluisteren van muziek komt er een klein probleempje.

Zo kun je niet beide acties tegelijk uitvoeren en dienen niet-Apple oordopjes te worden voorzien van een adapter, zodat ze alsnog kunnen worden aangesloten. Apple kennende zal deze adapter minstens een tientje gaan kosten.

Vermoedelijk zal het Amerikaanse bedrijf speciale EarPods leveren met een Lightning Connector-uiteinde. Vervelend, want deze is dan alleen compatibel met de iPhone 7. Het nieuws is nog niet officieel, dus is het afwachten of dit daadwerkelijk gaat gebeuren.

12 reacties

 1. Aangezien Apple ook Beats Audio in de portefeuille heeft zie ik dit nog wel gebeuren, kunnen ze je meteen zo’n overprijsde hoofdtelefoon aansmeren bij aankoop van je (te) dure telefoon. We zien het ook bij de nieuwe MacBook, waardeloos ding met maar 1 poort erin. Ik ben een tevreden gebruiker van Apple (Macbook + iPhone), maar de koers die ze nu varen bevalt me eigenlijk helemaal niet. Gelukkig gaat het spul wat ik heb nog een flinke poos mee, heb ik nog even de tijd om de kat uit de boom te kijken.

   • @Donstil: We kunnen hier een hele lange discussie over gaan voeren, maar feit is gewoon dat er voor de prijs van een Beats-hoofdtelefoon een heleboel alternatieven te koop zijn die wél een fatsoenlijke geluidskwaliteit bieden (B&O, Bowers & Wilkins, om maar even wat namen te noemen). Beats koop je voor de image en als je daarop uit bent, prima. We leven in een vrij land met een vrije markt.

    Het gaat mij in deze echter niet zozeer om de prijs, het gaat mij erom dat je als consument enorm wordt beperkt en je de keuze krijgt: Of je koopt onze hoofdtelefoons, of je koopt onze adapter van 20 euro. Ik vind het jammer dat mensen het allemaal gewoon blijven pikken. Als Apple sympathisant vind ik hun producten erg fijn om mee te werken, maar wanneer ze dit soort flauwekul doorvoeren in plaats van gewoon de universele standaard te blijven hanteren kan het best zijn dat ik overstap naar Android of Windows Phone wanneer mijn iPhone 6 oud en versleten is. Maar goed, eerst dus maar eens afwachten…

  • @luxaeterna: opladen via Micro USB is verplicht in Europa. Echter staat er in deze wetgeving nergens dat dit op het toestel moet zitten of out of the box geleverd moet worden. Apple levert via hun webshop een Micro USB naar Lightning adapter en voldoet daarmee prima aan de richtlijnen.

   Maar goed dit is een probleem van korte duur, Lightning is nu nog superieur aan Micro USB 2.0 (Die stekker die dus “verplicht” is) maar dat wordt vanzelf opgelost door USB3.1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *