Komt Apple met een goedkopere HomePod?!

$350 dollar is ook wel erg veel...
$350 dollar is ook wel ontzettend veel…

De verkoopcijfers van Apple’s slimme speaker HomePod vallen een beetje tegen, zo bleek laatst. Dat ondanks de reviews van de (relatief dure) gadget, die unaniem uitzonderlijk positief waren. Wellicht dat de prijs toch een probleem is voor veel consumenten, want Apple komt volgens voorspellingen met een goedkopere versie van de HomePod.

Dat stelt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo tegenover MacRumors. Hij denkt dat “de prijs mogelijk het succes (van de HomePod, red.) ondermijnt ondanks een excellente geluidskwaliteit.” Het grootste probleem is volgens hem daarentegen dat de HomePod niet makkelijk in gebruik is. Vergeleken met concurrenten als de Amazon Echo en Google Home is Apple’s product gewoon niet zo gebruiksvriendelijk en wist het miljardenbedrijf zichzelf niet te bewijzen op het gebied van ‘slimme’ technologie.

De analisten schatten dat Apple (in de Verenigde Staten) zo’n 2 à 2.5 miljoen eenheden gaat verkopen in dit fiscale jaar. Dat terwijl er 2 tot 4 keer zoveel stuks verkocht zouden moeten worden (5 à 10 miljoen). Dat Apple een goedkopere versie ($150 à $200 dollar) op de markt gaat brengen, zal een adrenalineboost geven aan de verkoopcijfers, maar op de lange termijn zou het volgens Kuo weinig toevoegen voor Cook’s bedrijf.

Tja, je kunt nog zo’n goede geluidskwaliteit hebben, als je slimme speaker eigenlijk helemaal niet zo slim is, dan krijg je het moeilijk. Zeker als het grapje zo’n $350 dollar kost terwijl veel concurrenten de helft daarvan vragen. Hoe dan ook, in dit artikel lees je hoe gepareerbaar de HomePod eigenlijk is. Alsof het baksteengehalte nog niet erg genoeg is, bleek ook dat een designfout in de HomePod voor irritante vlekken zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *