Komt Apple Pay in de eerste helft van 2015 naar Europa?

Apple-Pay-Europa
Volgens Britse kranten zou Apple in gesprek zijn met banken om hun betaaldienst Apple Pay spoedig naar Europa te brengen.

De Britse krant The Telegraph zegt bronnen gesproken te hebben die beweren dat het Verenigd Koninkrijk in de eerste helft van 2015 al Apple’s betaaldienst krijgt. Dit zou het eerste Europese land zijn dat Apple Pay krijgt. Op dit moment zouden banken en Apple druk onderhandelen over de voorwaarden van deze megadeal.

Hoeveel informatie?
Bij deze gesprekken zou de nadruk liggen op de hoeveelheid informatie Apple wil verzamelen van zijn klanten. Sommige banken zeggen zich hier vooral zorgen over te maken, ondanks het feit dat ze dolgraag mee willen werken aan de betaaldienst van Apple. Welke banken precies met Apple onderhandelen is niet bekend.

Nederland
Vooralsnog is Apple Pay alleen in de Verenigde Staten actief, maar als het Verenigd Koninkrijk in de komende zes maanden al aan de beurt is, lijkt het afwachten te zijn totdat meer Europese landen volgen. Een tijdje terug wist Visa te vertellen dat ook Nederland op de lijst staat met landen die in de toekomst toegevoegd worden aan het Apple Pay-netwerk. Betalen met je iPhone en zonder pasje is dus weldegelijk onderweg. Meer weten over Apple Pay? Klik dan hier voor een handig overzicht over de nieuwe betaaldienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *