Komt Apple Pay nu eindelijk naar Nederland?

Lekker met je telefoon betalen? Het kan wellicht binnenkort!
Een koffietje betalen met je iPhone? Het kan wellicht binnenkort.

Het is altijd een beetje jammer als bepaalde diensten in ons kikkerlandje niet beschikbaar zijn. Mogelijk kunnen de miljoenen Apple-fans die Nederland (en mogelijk ook België) rijk is binnenkort gebruik maken van Apple Pay, zo meldt OneMoreThing.

Het bericht volgt naar aanleiding van een niet zo obscure hint: Apple vertaalde onlangs de ondersteuningspagina’s van de betaaldienst naar het Nederlands. Eén en één is twee, toch? Het is overigens nog aannemelijker als je je bedenkt dat Apple hun betaaldienst meestal introduceert wanneer de kwartaalcijfers worden gepresenteerd. Dat zal op 2 november plaatsvinden.

ING en Bunq
Volgens nog onbevestigde bronnen zouden zowel ING als Bunq al aan boord zijn voor de betaaldienst van Apple. Als de techniek van de twee banken het toelaat (ervan uitgaande dat de geruchten waar zijn) kunnen iPhone- en Apple Watch-gebruikers dus vanaf volgende maand met hun toestel contactloos betalen.

Dat gebeurt door middel van de ingebouwde NFC-chips in de toestellen, die je dan als vervanging voor je pinpas kunt gebruiken op alle betaalautomaten die contactloos betalen ondersteunen. Overigens is de dienst al via een omweg te gebruiken in Nederland. Een korte Google-sessie naar de app Boon levert je alle informatie op om Apple Pay nu al te gebruiken.

Heb jij behoefte aan Apple’s dienst of maakt het jou niet zo veel uit of je je portemonnee of telefoon moet trekken? Laat het weten in de comments. Overigens kun je met Apple Pay een hoop leuks kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze iPhone X-case, die duurder is dan de smartphone zelf? Of wellicht wil je een nieuwe Apple-oplader hebben. Zorg dan wel dat je niet opgelicht wordt, want Bol.com verkocht lange tijd een schadelijke namaaklader.

3 reacties

 1. Ik hoop dat het komt.
  Scheelt je in veel gevallen weer een bankpas/portemonnee meenemen. Zoals @koeberg aangeeft heb je (helaas) niet overal nog contactloos, maar gelukkig wel steeds meer.
  Maar al gebruik je het biet voor je dagelijkse boodschappen en shoppingspree, dan nog is het handig Bijv in het bedrijfsrestaurant etc.
  De mensen die ik ken die het nu al met hun Android telefoon betalen zijn er super enthousiast over.

 2. ik gebruik gewoon contant geld, ook erg handig, je weet precies wat je in je zak hebt.
  in sommige gevallen een bankpas ja.

  mensen moeten dit soort dingen niet direct omarmen, dan gaan bedrijven op een gegeven moment zeggen, we stoppen met contant geld accepteren, en dan zijn we verder van huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *