Komt Apple Pay nu toch echt naar Nederland?

Eindelijk?
Is het dan EINDELIJK zo ver?

Als je al langere tijd bij ons op Apparata komt, dan heb je vast al wel eens gelezen dat Apple Pay nu eindelijk naar Nederland komt. Bunq had zelfs per ongeluk een work around gevonden om het contactloos betalen met Apple-apparaten mogelijk te maken. Toch heeft Apple de knoop nog niet doorgehakt. Nu lijkt het eindelijk echt te gaan gebeuren.

Volgens de Belgische krant De Tijd gaat Apple’s betaaldienst namelijk binnen enkele weken bij onze zuiderburen geïntroduceerd worden. De feature zou in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor klanten van de Belgische bank BNP Paribas Fortis, waarna het enkele maanden later voor iedereen zal worden uitgerold.

Als de functie dus nagenoeg zeker naar België komt, dan suggereert dat dat alle betaalpagina’s al naar het Nederlands zijn vertaald. Weet je wat grappig is? Dat is al een jaar zo, zo blijkt uit het bovenaan gelinkte artikel. Kortom, de ondersteuning voor de Nederlandse taal is er, de toezeggen van veel Nederlandse banken is er en Apple Pay is er al in genoeg andere Europese landen. Waar wacht Apple in godsnaam op?!

3 reacties

  1. Is niet alleen aan Apple maar vooral aan de Nederlandse banken. Apple stelt nogal strenge voorwaarden (zowel technisch als financieel) aan het gebruik van hun devices/services. Android oplossingen zijn vele malen goedkoper te realiseren en geven de bank veel meer vrijheid…Tot nu toe hebben de NL banken gezegd…Oh Apple jullie willen XYZ? Nou dan doen we het toch lekker niet!?

  2. Ja, grappig. Mijn Samsung kon dit en af en toe was het best een leuke gimmick. Maar er is per 1000 betalingen ééntje waarbij ik geen bankpas bij me had en het echt nood boven gimmick was. Dit is natuurlijk een ontwikkeling die ervoor moet gaan zorgen dat men niks bij zich hoeft te dragen behalve een smartphone, maar mijn pasjeshouder doet het prima tot nu toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *