Komt Apple’s TouchID op deze manier terug?

Auteur: , 19 Reacties
TouchID

Blijft het merk vasthouden aan het nieuwe FaceID, of komt TouchID ook weer terug?

Op dit moment hebben nieuwe iPhones TouchID of FaceID. Uiteindelijk zal TouchID, de vingerafdrukscanner van Apple, in zijn geheel verdwijnen gezien het feit dat de traditionele thuisknop ook op zijn retour is. In plaats daarvan krijgen iPhones FaceID, de gezichtsscanner van Apple.

Er bestaat echter een kans dat TouchID toch niet voorgoed met pensieon gaat. Een nieuw bericht laat weten dat Apple op de achtergrond werkt aan een vingerafdrukscanner, dat is verwerkt in het scherm. Het bericht is afkomstig vanuit Koreaanse media. Het nieuws is in lijn met eerdere verwijzingen naar Apple en een vingerafdrukscanner in het scherm.

De meeste grote smartphonefabrikanten zijn er nog niet in geslaagd om een vingerafdrukscanner in het scherm te krijgen. De verwachting is dan ook dat het er voorlopig nog niet inzit. Onder meer van Samsung is bekend dat men werkt aan de techniek, maar Apple is er blijkbaar dus ook druk mee. Het is afwachten wie van de grote twee (Apple, Samsung) er straks als eerste mee komt.19 reacties

Techniek is er al lang, de tech nerds weten dat Vivo X20 het al een tijd heeft (is Huawei dan geen groot merk, die heeft het ook al) , en de Apple gekkie’s krijgen dit nooit te horen (of sluiten zich hier voor af)
By the way, Apple ontwikkeld niks die koopt alleen maar op, maar Apple zal het weer groots aankondigen dat ze de eerste zijn (die het gestolen hebben).
@pawarana: idd, Vivo en Huawei bestempelen als een “niet-zo-gtote” smartphone maker.. 😂
@ffw88: dat staat nergens. Er staat “De meeste grote smartphonefabrikanten zijn er nog niet in geslaagd”, oftewel: sommigen zijn er wel in geslaagd, zoals Vivo en Huawei.. voor de doorsnee consument zijn Samsung en Apple belangrijkere merken. Bedrijven volgen vaker een trend van deze 2 laatste merken dan van Vivo of Huawei.
@pawarana: gebruik je grijze cellen en google eens. Vele nadelen tot zover … dus men kan eerder zijn en het werkt brak … of later en de eerste zijn die een inscreen vingerprint heeft die werkt zoals het moet.

Zo zijn er reeds vele voorbeelden waar apple de eerst ECHT werkende gimmick heeft ontwikkeld. Ondanks dat de brakke versies eerder waren ( gewone vingerprint bijvoorbeeld )

En zeggen “ die techniek bestaat al” is ook BS. Een onbetrouwbare en trage vingerprint in scherm … is dat de techniek die apple ( of samsung ) gaat gebruiken ? Nope ECHTE techniek die het betrouwbaar en snel maken…. dat is de techniek waar men op zit te wachten.
@dgh74: 1 dag zonder Touch ID en FaceID was hét helemaal toch? Of is straks de vinger print scanner ineens weer hip zodra Eppel met een scanner onder het glas komt? (of eigenlijk, een bedrijfje opkoopt met deze techniek).

En traag? Misschien iets trager dan een traditionele vinger scanner.

Bekijk deze filmpjes eerst even. Wel je roze bril af doen, kijkt wat lastig.

https://youtu.be/sYvH7Y16iUM

https://youtu.be/-cOYX11AfPc
@ffw88: ach zoals gewoonlijk allemaal aannames. De wereld was namelijk nogal negatief over face id … TOT men ermee om begon te gaan.

Maar goed … eerst maar een een vivo die werkt met een goede screenprotector huh …
@ffw88: ow ja … en waar haal jij vandaan dat vivo die scanner helemaal in eigen huis heeft ontwikkeld ? Google eens als google lovert. Zouden ze mischien know how hebben aangkocht ?
@dgh74: Gelijk een Google lovert nog wel omdat ik wat over Apple typ. Over aannames gesproken.. 😂
@ffw88: en natuurljk krijg ik commentaar wanneer ik een aanname doe … zooo makkelijk 🤮
@pawarana: nog een voorbeeld voor nitwits als jij. Gezichtherkenning bestond al jaren in mobiels ( in jouw bekrompen gedachte ). Apple kwam als laatste … maar heeft wel als een van de eerste ( mischien wel de eerste ) een gezichtherkenning ontwikkeld die werkt zoals zou moeten. Snel … efficient .. nauwkeurig … veilig … en niet te doppen met een 2d foto zoals de concurent met “veredelde fotoherkenning” ipv gezichtsherkenning.

Maar goed kan lullen als brugman .. naive haters blijven haten
@dgh74: “maar heeft wel als een van de eerste ( mischien wel de eerste ) een gezichtherkenning ontwikkeld die werkt zoals zou moeten”

Apple heeft helemaal niks zelf ontwikkeld. Heeft het in een smartphone weten te proppen, that’s all.

https://www.dutchcowboys.nl/apple/29060
@ffw88: jup en zo werkt ieder bedrijf … wie van ons heeft een roze bril bro. Heeft de pixel iets met htc te maken mischien ? Neemt samsung knappe koppen uit het buitenland aan mischien ? Heeft huawei niet een paar ex apple medewerkers opgekocht.

Hou toch op man … zet je bril af … en dow wat zinnigs met je leven

Tjuzells
@dgh74: je bevestigd precies mijn punt, applaus 😆
@ dgh74, jij zegt dat ze een gezichtsherkenning hebben ontwikkeld, die werkt zoals zou moeten zoals zou moeten. Snel … efficient .. nauwkeurig … veilig …
Waarom werken ze aan een vingerafdrukscanner, dat is verwerkt in het scherm, Of werkt dat toch niet optimaal?
Apple is een bedrijf wat alleen maar luistert naar zichzelf, en ontwikkelt niks, maar perfectioneert hooguit een product, waar ze flink mee op hun borst kloppen, en waar al die Apple gekkies hard voor klappen.
Kijk eens naar die 3.5 jack, waar ze beweerde dat ze hem hebben weggehaald omdat er geen ruimte was, jaja https://www.youtube.com/watch?v=utfbE3_uAMA
De werkelijke reden was om die over gehypte oordopjes te verkopen.
Recent nog toetsenborden met inferieure kwaliteit in het nieuws, en vervolgens $700 vragen voor een reparatie..
Zo goed is Apple ook niet, kijk maar eens naar dit kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCl2mFZoRqjw_ELax4Yisf6w
@pawarana: simpel waarom ze dat doen … omdat het beste een combi BEIDE is ( BEIDE goed werkend natuurlijk ) .

Zolang er geen goede vingerafdruk onder glas is … dan is het huidige face id het beste ( voor mij ) …. ik hoef geen vingerafdruk knop meer. MAAR natuurlijk wil ik wel een afdruk onder glas … zolang het maar goed werkt.
Allemaal lachen met de notch van de X, en een half jaar later heeft zowat elke smartphone er eentje.

Haters gonna hate.
@luxaeterna: Apple was niet de eerste met een Notch overigens.

Maar als we op die toer gaan:

– Wil geen 5+ inch scherm, wil geen koelkast !! Kijk Apple nu
– Wat een onzin waterproof, ga er niet mee zwemmen !! Kijk Apple nu
– Wireless chargen is een gimmick !! Kijk Apple Nu
– Widgets slaan nergens op, ik heb apps !! Kijk Apple Nu
– Oled heb je niks aan !! Kijk Apple Nu
– Fast chargen is een gimmick en slecht voor je accu !! Kijk Apple Nu

En laten we eens doorgaan met dubbele camera, notifications, Cloud services, Stereo speakers, en ga zo maar door.

Het is allemaal onzin en onnodig totdat Apple ermee komt, dan opeens is het speciaal en uniek.
@luxaeterna: nog steeds niet om aan te zien.
@Luxaeterna
Kom op, zoveel smartphones hebben die niet zo’n lelijke hap er uit.
Die andere doen dat om alleen maar om bij de Aplle gekkies te horen.
Bij Apple heeft het nog een functie, en die hadden er ook niet voor gekozen als het onder het glas kon.
Want laten we eerlijk wezen, lelijk is het zeker, stel je voor een hap een tv….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).