Komt de enige echte Macbook-killer uit China?

Macbook Pro
Xiaomi is inmiddels een serieuze speler in de smartphonebranche, maar de Chinezen willen meer. Het volgende doel is de laptops van Apple overbodig maken.

Xiaomi zou namelijk werken aan een laptop met de prestaties van een Macbook, maar dan voor de helft van de prijs. Nu zijn Apple’s laptops natuurlijk relatief duur, maar voor 400-500 euro koop je op dit moment ook bij andere merken geen gelijkwaardig materiaal. Xiaomi is dat volgens Bloomberg wel van plan en zou zelfs al gesprekken voeren met Samsung, dat het geheugen en de displays zou gaan leveren. Inventec en Foxconn zouden de laptops gaan produceren.

Het zou de bedoeling zijn dat de laptop draait op Linux, waarbij Xiaomi zijn eigen MIUI-schil om het besturingssysteem heen bouwt. De Chinese fabrikant heeft inmiddels meer dan voldoende slagkracht om de laptop te ontwikkelen. In eigen land is het de nummer twee op smartphonegebied, terwijl het niet lang meer zal duren voor Apple ingehaald wordt.

6 reacties

  1. Het enige bezwaar wat ik tegen Xiaomi heb, is dat ze tot nu toe eigenlijk alleen maar oog hebben voor de Chinese markt en daarna de overige BRIC landen. De westerse (en dan met name de Europese) markt komt helemaal achteraan als het gaat om support en voorzieningen.

    Ik heb in 2013 de Xiaomi M2S gekocht en met heel veel plezier gebruikt, maar hun huidige generatie 4G smartphones ondersteunt bijvoorbeeld nog steeds niet de 800 MHz band.

    Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *