Komt er een Call of Duty-film?


Wanneer je een game als Call of Duty speelt, lijkt het soms net alsof je in een film bent belandt. Activision, de uitgever van onder andere COD en Skylanders, dacht precies hetzelfde.

Volgens de laatste geruchten is het goed mogelijk dat de uitgever zijn games wil gaan verfilmen. The Information meldt dat het bedrijf bezig is met het opzetten van een studio met de juiste partners, die de films moeten gaan produceren. Het eerste huiswerk voor de producenten is waarschijnlijk het bekijken van een aantal Marvel-films. Insiders laten namelijk weten dat Activision graag de regie in handen wil houden.

Vooralsnog heeft het bedrijf niet gereageerd op deze geruchten, maar het zou een goede zet zijn. De verkoopcijfers van Call of Duty lopen al een tijdje terug. Daarnaast is er geen garantie dat games als Skylanders voor altijd geld in het laatje brengen. Door het uitbrengen van films wordt misschien de interesse van een andere doelgroep gewekt. Hierdoor kan voorkomen worden dat de games van Activision als een nachtkaars uitgaan, wat bijvoorbeeld wel is gebeurd bij Guitar Hero.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *