Komt er nog een goedkoper OnePlus toestel?

Auteur: , Geen reacties
OnePlus

Op dit moment hanteert het smartphonebedrijf een vlaggenschip-strategie.

OnePlus begon ooit met mid-range smartphones, maar focust zich momenteel op vlaggenschepen die concurreren met de top. Het gamma van OnePlus is daarom wat eenzijdig. Je hebt enkel toppers (OnePlus 6, 5, 5T etc), maar geen goedkopere, minder geavanceerde variant.

In de huidige webshop van OnePlus kun je de nieuwe 6 en de 5T van vorig jaar kopen. OnePlus CEO Pete Lau heeft aangegeven dat het bedrijf tot zeker 2021 deze strategie zal blijven aanhouden. Jaarlijks één nieuw vlaggenschip presenteren en ieder jaar het uitgaande model goedkoper aanbieden.

Ze doen dit om kosten te besparen. In vergelijking met giganten als Huawei en Samsung is OnePlus een ‘klein’ bedrijf en geld voor R&D moet juist besteed worden. Meerdere smartphones aanbieden betekent dat de focust verdeelt moet worden. Daar is nu de tijd nog niet rijp voor, aldus OnePlus zelf. En misschien ook wel terecht, want na de release van een nieuw toestel wil er nog wel eens iets mis gaan. (via Phonearena)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).