Komt er weer een kleinere iPad?

Auteur: , 3 Reacties
Komt er weer een kleinere iPad?

Er is nieuw geluid omtrent een eventuele vijfde generatie iPad Mini.

Het is lang stil geweest omtrent de iPad Mini, de kleinere variant van de iPad-reeks van Apple. Na een periode van stilte is het analist Ming-chi Kuo die wat te melden heeft over de kleine tablet.

Zo laat de analist weten dat Apple wel degelijk werkt aan een nieuwe variant van het kleinere model. Kuo omschrijft de nieuwe iPad Mini als een tablet met de nieuwste Apple-processor in combinatie met een 7.9-inch display. Wanneer deze nieuwe precies iPad Mini gepresenteerd gaat worden is niet duidelijk. De kans is zeer klein dat dit op het aanstaande iPad-event gaat gebeuren. De verwachting is eerder voor het voorjaar van 2019, aldus de analist.

Waar de andere iPads regelmatig van een update zijn voorzien, is de iPad Mini vandaag de dag behoorlijk verouderd. De laatste variant van de kleine tablet van Apple stamt uit 2015. De specificaties zijn dan ook flink achterhaald. Zo beschikt de iPad Mini over de Apple A8 (iPhone 6) processor, heeft het goedkoopste model 16 GB opslag en een 7.9 inches (2048×1536, 326 ppi) LCD-scherm. De hoogste tijd voor een vijfde generatie. (via 9to5Mac)3 reacties

Die is er al sinds een maand, de XS Max !
@turbobrick: 6,5″ is wel kleiner dan 8″. Maar een nog belangrijker verschil tussen iPhone en iPad is de schermverhouding, de iPad is inmiddels veel vierkanter dan de iPhone.
@mashell: Natuurlijk wat kleiner maar voor een tablet gewoon klein en het verschil tussen de max en de mini is minder dan met een mini en een reguliere ipad.
Waarom denk je dat de tablet verkoop op zijn gat ligt vergeleken met pak hem beet 7 jaar geleden ?
Destijds was een grote smartphone 4 a 4.7 inch en de ipad mini vulde mooi het gat tussen de reguliere ipad en de smartphone.
De phablet is wat mensen tegenwoordig hebben en die doet datgene wat de ipad mini toen deed maar dan zelfs beter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).