Komt macOS eindelijk met échte dark modus?

Macbook Pro
Een zeer gewenste feature lijkt eraan te komen.

Eerder deze week berichtten we al over Apple’s statement dat het niet macOS en iOS samen zal gaan voegen. Het computerbesturingssysteem van macOS lijkt binnenkort echter een bijzonder interessante feature te krijgen. In de broncode van WebKit (layout-engine van Safari) heeft een Reddit-gebruiker gespot dat iOS 12 mogelijk ook voor de iPhone 5S wordt uitgebracht.

9to5Mac vond deze vondst nogal interessant en besloot om nog dieper in de cijfers te duiken. Wat blijkt? In de code zijn er aanwijzingen te vinden voor een speciale nachtmodus / dark modus voor macOS 10.14. Het gaat hier dan ook om een uitbreiding van de huidige ‘kleine’ dark modus.

Uit de code van WebKit kan gehaald worden dat een website gerenderd kan worden op basis van de weergave van de app zelf. Uiteindelijk kan macOS hiermee het uiterlijk van bepaalde interface-eigenschappen zoals knoppen en lijsten aanpassen aan de dark modus.

De huidige donkere modus van macOS werkt alleen als appontwikkelaar zelf besluit om het te gebruiken. De nieuwe versie heeft hier geen last meer van en kan het hele systeem donker maken, zonder medewerking van ontwikkelaars. We zijn benieuwd wanneer we de update voor de dark modus mogen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *