Komt Netflix met speciale video’s voor onderweg?

Netflix-mobiele-videos
Die Netflix-app is leuk en aardig, maar als je thuis bent kijk je natuurlijk liever je series op een groot scherm. Daarom is Netflix aan het kijken of ze speciale, kortere video’s aan kunnen bieden voor kijkers onderweg.

Een nieuwe functie met de naam “Have Five Minutes?” zal binnenkort geïntroduceerd worden, als we de geruchten van Gigaom mogen geloven. Netflix is al langer bezig met het testen van deze functie, die volledig zal bestaan uit videoclips die tussen de twee en vijf minuten duren.

Compilaties
Volgens Dantley Davis, design manager bij Netflix, kreeg de functie erg positieve reacties, dus is de kans groot dat we deze mogelijkheid in toekomstige updates langs zien komen. Welke videoclips Netflix precies bedoelt, is niet bekend, al kun je je gemakkelijk voorstellen dat speciale korte compilaties worden gemaakt van cabaretiers, films en series. Het gaat hier waarschijnlijk dus niet om nieuwe content, maar om bewerkte scènes van bestaand videomateriaal van de videodienst.

Mobiel groeit het snelst
Volgens Davis worden de meeste Netflixvideo’s nog steeds bekeken op een tv of computerscherm, maar is de mobiele markt de snelst groeiende. Dit komt volgens hem vooral door de veranderingen die smartphones doormaken: “De schermen van telefoons worden steeds groter, dus wordt het ook gemakkelijker en natuurlijker om er video’s op te bekijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *