Komt Oppo dan toch Nederland veroveren?

Auteur: , 5 Reacties
Oppo komt naar Nederland?!

Naast OnePlus en Vivo gaat BKK Electronics nu ook met Oppo Nederland veroveren?

Trump waarschuwt ons meer dan regelmatig; de Chinezen komen eraan. Hoewel hij iets anders bedoelt, lijkt het inderdaad zo ver te zijn. Naast Xiaomi en Huawei komt ook het moederbedrijf van OnePlus waarschijnlijk naar Nederland.

Dat stelt de Indiase smartphonelekker Ishan Agarwal op Twitter. Het zal volgens hem niet lang meer duren voordat in elk geval de Oppo Find X in Nederland verkocht zal worden. Waarschijnlijk kondigt Oppo de verovering van de Benelux dan ook aan op een aankomend evenement in Parijs, dat op 19 juni zal plaatsvinden.

Volgens dezelfde lekker zal de Find X draaien op Android 8.1. Het toestel zal worden uitgerust met een behoorlijk scherm van 6,4-inch (2340×1080 pixels), krijgt een Snapdragon 845 en er doen geruchten de ronde dat het toestel 5x optische zoom krijgt. Verder bevat het high-end toestel 8GB RAM, 128GB opslagruimte en een batterij van 3730mAh.

Daarnaast zal het bedrijf, dat zich tot dusver grotendeels heeft geconcentreerd op de thuismarkt (in China), heel erg snel komen met de R15 en R15 Pro. Over de prijzen van de Find X en R15-varianten is nog niks bekend gemaakt/gelekt.

Meer lezen over de Oppo-familie? Wat dacht je van zusterbedrijf Vivo, dat naar verluidt niet alleen de eerste smartphone met in-display vingerafdrukscanner gaat krijgen, maar tevens de eerste smartphone met maar liefst 10GB RAM. Tot slot check je hier welke 3 van de 5 grootste smartphonemerken ter wereld achter Apple en Samsung komen.5 reacties

> behoorlijk scherm van 6,4-inch
Behoorlijk? Zeg maar gerust zeer groot. Dat is bijna een tablet dat je tegen je oor aan houdt.
6,4 inch, nice! Ik heb in 2013 nog de Oppo find 5 gehad; 1 van de eerste smartphones met full-hd scherm.
Met afmetingen van 156,7 x 74,2 x 9,6 mm en een massa van 186 gram is dit inderdaad geen kleintje meer.

Die 5x optische zoom is trouwens meer dan een gerucht. Het ding heeft een zgn. periscoopspiegel gekregen, waarvoor men in de behuizing ruimte heeft gecreƫerd die nodig is om die optische zoom mogelijk te maken:

https://img.gizchina.com/2018/06/OPPO-5X-Technology-1.jpg
bron.

Verder heeft EVLeaks inmiddels al het volledige specs sheet weten te achterhalen.

Een andere toffe feature is dat Oppo z’n eigen snellaadtechniek VOOC heeft verbeterd tot Super VOOC, waarmee de 3730 mAh accu in 15 minuten weer voor ca. tweederde is opgeladen.

Ga er overigens maar niet van uit dat “Chinees” en “goedkoop” op dit toestel toepasselijke synoniemen zullen zijn. De verwachtingen zijn dat deze telefoon qua introductieprijs zo’n beetje Galaxy S9+/ iPhone X proporties gaat krijgen.
Al jaren maakt Oppo mooie spullen, ook voor thuis. Heb een BluRay-speler van Oppo; gebouwd als een tank (ruim 10 kg), machtig geluid (met Dual ESS ES9038PRO meerkanaals DAC/XLR-aansluitingen) en relatief betaalbaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).