Komt Samsung met nieuwe draadloze oordoppen?

Zouden ze met een nieuwe versie komen?
De IconX is nooit een groot succes geworden; Gaat Samsung het nog eens proberen?

Hoewel ik nog steeds niet helemaal verkocht ben op het praktisch nut van de Apple AirPods, is het weldegelijk een geïntegreerde gadget voor het luisteren van muziek. Niet heel gek dus, dat Samsung ook een stukje van de taart wil. Het Zuid-Koreaanse merk gaat naar alle waarschijnlijkheid daarom de concurrentie (wederom) met Apple aan.

In 2016 lanceerde Samsung al de Gear IconX draadloze oordoppen én muziekspeler. De apparaatjes gingen 6 uur mee en hadden een ingebouwde muziekspeler en afstand- en snelheidsmeter. In de jaren daarop werden er nog meerdere uitvoeringen uitgebracht, maar ik heb er nog nooit iemand mee gezien. Ze waren dan ook aan de dure kant.

Naast die IconX oordoppen heeft Samsung niet echt andere oordoppen meer; de meegeleverde oordopjes bij de Galaxy S9 en Galaxy Note 9 hebben niet eens echt een naam. Nu registreert Samsung de merknaam ‘Samsung Buds’ bij het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO).

Het is nog niet duidelijk of het om draadloze oordopjes of een simpele nieuwe naam voor een product vergelijkbaar met de huidige bedrade oordoppen is. Het is in elk geval heel onwaarschijnlijk dat de Buds binnen nu en een paar maande uitkomen, omdat de merknaam dus reeds is aangevraagd. Wellicht dat ze met de aankomende Galaxy S10, waarschijnlijk ergens in het voorjaar van 2019, meegeleverd worden als het om simpele oordopjes gaat.

Als Samsung wederom met een high-end gadget zoals de Gear IconX komt, dan zou het product bij wijze van spreken morgen uit kunnen komen. Eén ding is zeker, de naam Samsung Buds ligt in elk geval lekkerder in de mond dan ‘EO-IG955’ of ‘In-ear Headphones tuned by AKG’.

Ondertussen focust Samsung zich sterk op de mid-range van hun smartphones, zoals deze goedkope Galaxy A7 met 3 rear camera’s.

Foto IconX @textlad

9 reacties

  1. Logisch toch dat de verkoop nooit een mega succes was, immers iedereen kon op hun Samsung van alles gebruiken tot veel plezier van de gebruikers. Iedereen op deze planeet met een smartphone heeft al tijden iets in de vorm van headsets of oordopjes. Die vertrouwde device wordt dus ook dankbaar gebruikt en velen gaat niet switchen naar draadloos puur omdat het kan.

    Sporters, early adopters en hipsters zijn daar uitzonderingen op.

    • @turbobrick: En laten er nou gigantisch veel sporters zijn… Ik heb nu de Jaybird X3 en dat ene draadje is nog best vervelend als je je hoofd wilt draaien en hij zit in je kraag. Dus nu de technologie van volledig draadloze oordopjes wat rijpt, ben ik klaar om over te stappen. Samsung, kom maar door!

  2. Dat je ze niet veel ziet komt omdat je met Android de keuze hebt uit ..tig merken en uitvoerinigen. Apple dwingt je om HUN tandenborstel oordoppen te gebruiken.

    Ik heb zelf de Gear Icon X en kan niet anders zeggen dan dat het super earbuds zijn. Geluidskwaliteit is echt heel er goed, ze zitten perfect in mijn oren (je krijgt eer meerdere dopjes bij voor groter en kleiener oren). Daarnaast is de touch bediening op de earbuds zelf (harder/zachter/pause/play/volgende/vorige) heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *