Koop volgend jaar een ticket voor je vlucht naar de ruimte

Auteur: , 1 Reactie
Koop volgend jaar een ticket voor je vlucht naar de ruimte

Zomervakantie 2019, here you come.

Al die aardse bestemmingen ook zo beu? Wellicht moet je dan even je spaarpotje omkeren, want vluchten naar de ruimte komen steeds dichterbij. Het commerciƫle ruimtevaartbedrijf Blue Origin heeft aangekondigd volgend jaar tickets voor naar de ruimte te gaan verkopen. Een prijs werd niet bekendgemaakt.

De eerste testvluchten met de New Shepard capsule moeten binnenkort van start gaan. De aankondig deed Blue Origin Senior Vice President Rob Meyerson tijdens een keynote op het Amazon Web Services Public Sector Summit in Washington DC deze week.

Uiteraard zal een ticket alles behalve goedkoop worden. Een luxe First Class vlucht op aarde met alles erop en eraan zal voordeliger zijn. Schattingen voor een vlucht naar de ruimte lopen uiteen van 50.000 tot en met 250.000 dollar.

In de New Shepard kunnen zes passagiers worden meegenomen. Eenmaal in de atmosfeer begint het feest pas echt. Inzittenden zweven ongeveer 100 kilometer boven de aarde. De gordel mag los en passagiers krijgen de kans om gewichtloosheid te voelen. Vervolgens keert de vlucht weer terug naar onze planeet. Landen gaat middels een parachute die de losgemaakte capsule tot een veilige landing moet brengen. Een conceptvideo uit 2015 check je hieronder. (via Spacenews)1 reactie

100 kilometer boven de aarde? De laagst mogelijke baan om de aarde begint bij 166 kilometer. Dan moet je wel een enorm grote horizontale snelheid hebben. De ISS zweeft op 408 kilometer.
Aan de conceptvideo te zien wordt je gewoon recht omhoog geschoten waarna je dus weer naar beneden valt. Ik zie niet in hoe de raket eerder kan vallen dan de capsule. Je gewichtloosheid is dus de tijd tot de atmosfeer dik genoeg is om de capsule af te remmen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).