Koopje: alles wat de Apple Watch kan, maar dan voor €95

Xiaomi Amazfit
WatchOS 4 is uit en dat maakt de Apple Watch nog geschikter voor sporters. Maar kende je dit veel goedkopere alternatief al?

Xiaomi staat bekend om het feit dat ze producten maken die qua specificaties mee kunnen met Apple en Samsung, maar dan wel voor een aantrekkelijkere prijs. De Xiaomi Huami Amazfit is zo’n product. Deze smartwatch voor sporters beschikt over GPS, hartslagmeter, IP67-rating én een acuuduur van 5 dagen bij normaal gebruik.

Kortom: alles wat de Apple Watch ook heeft of zelfs meer dan dat. Je krijgt ook de informatie die je gewend bent: de duur van je sessie, hartslagverloop, snelheid, verbrande calorieën, snelheid, hoogte, enzovoort. Verder kun je inkomende gesprekken ontvangen, berichten sturen, je mail lezen, je agenda openen en meer van dat soort ongein.

Dan zal ‘ie wel gemaakt zijn van goedkoop plastic, toch? Nee, zelfs dat niet. De Amazfit heeft een keramische bezel die bestand is tegen krassen. Daarnaast werkt ‘ie met Android en iOS, dus ook op dat gebied is er geen gebrek aan ondersteuning.

Dan de prijs… Voor omgerekend zo’n 95 EURO is de Xiaomi Amazfit van jou (gebruik coupon: MIWATCH). Houd wel rekening met importheffingen en BTW als extraatje, maar zelfs dan ben je ruim goedkoper uit dan de Apple Watch.

Nog geen reacties

  1. Thanks, ziet eruit als een interessant apparaat.

    Xiaomi maakt mooie spullen, dus geloof best dat het kwaliteit is. Alleen de softwareondersteuning wil nog wel eens exclusief Chinees zijn.

    • @budha: klopt, ik heb thuis twee powerbanks, een in-ear & bluetooth speaker en m’n eerste China-phone was van Xiaomi. Allemaal top. Maar ik heb ook wel eens een IP camera van Xiaomi gekocht en dat ding kreeg ik alleen aan de praat als ik hem rechtstreeks aan de pc hing, en verder niet. Toch zou ik zo’n smartwatch wel durven kopen, mocht ik er de behoefte aan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *