Koopje: deze 5,5″ Full HD smartphone kost maar 145 euro

Yu Yureka Plus
Wil je niet teveel uitgeven, maar wel een snelle smartphone? Dan zijn er tegenwoordig genoeg goede mogelijkheden, waaronder de nieuwe Yu Yureka Plus van Micromax.

De Indiase fabrikant maakte naam met de Yu Yureka, maar gaat met de Plus-versie nog een stap verder. Voor omgerekend 145 euro krijg je namelijk een toestel met een 5,5″ display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels én Gorilla Glass 3. Een 64-bit Snapdragon 615-processor moet ervoor zorgen dat Cyanogenmod 12 vlekkeloos werkt, terwijl je verder beschikt over 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslag. Daar kun je met een MicroSD-kaartje nog 32 GB aan toevoegen.

Je verwacht een addertje onder het gras? Die gaat er niet (nouja, een beetje dan, 4G werkt bij ons namelijk alleen met T-Mobile) komen, want ook de camera zou uitstekend moeten werken. Het gaat namelijk om een 13 megapixel-sensor van Sony, die ook wordt gebruikt in de OnePlus One en de Nexus 6. De accu heeft een capaciteit van 2500mAh, dus ga er maar vanuit dat je het einde van de dag moeiteloos haalt.

We kunnen natuurlijk niet oordelen over de bouwkwaliteit en de levensduur van de Yu Yureka Plus, maar als we kijken naar onderstaande hands-on, dan krijg je qua looks waarvoor je betaalt: plastic. Dat lijkt echter niet het grootste ‘probleem’. De Yu Yureka zou namelijk regelmatig last hebben van overhitting, dus het is te hopen dat het bedrijf deze problemen inmiddels getackeld heeft.

De Yu Yureka Plus is alleen de koop via de Indiase versie van Amazon. Ook met een Nederlands account kun je je echter aanmelden voor de Flash Sale van aankomende vrijdag. Kijk dus vooral hierrr als je een Yureka Plus op de kop wilt tikken.

[gv data=”a-5mWGrFtho”][/gv]

2 reacties

  1. t einde van de dag moeiteloos halen met 2500mAh? Hahahaha, mn oneplus met cm12s moet ik minstens 1x per dag opladen. Komt vooral door cm12 dat je batterij afslacht alsof t niets is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *