KPN begint volgende week met uitrollen van Fon-hotspots

KPN begint volgende week met uitrollen van Fon-hotspots
Van ongeveer 1 miljoen klanten zal KPN binnenkort het modem openstellen als hotspot voor het Fon-netwerk. Amsterdam heeft de primeur.

De start van het project begint met een proef in Amsterdam. Van 900 KPN-klanten uit de wijk IJburg worden de eerste modems opengesteld als hotspots voor het Fon-netwerk. Bij positieve testresultaten zullen een kleine miljoen andere modems in Nederland volgen.

Het Fon-netwerk bestaat uit modems van klanten die individueel als hotspot functioneren. Als iemand van dit WiFi-netwerk gebruik wil maken, moet het modem van de gebruiker ook als hotspot beschikbaar zijn. Op die manier wil KPN in de toekomst een landelijk, maar ook internationaal dekkend netwerk realiseren.

Het Fon-netwerk werkt namelijk samen met buitenlandse providers. KPN-klanten die in Nederland gebruik maken het Fon-netwerk kunnen dat op dezelfde manier in het buitenland doen.

De proef in Amsterdam begint op 2 april en zal naar verwachting 6 tot 8 weken duren.

3 reacties

  1. En dan nog iets. Beschikbare bandbreedte bij KPN is al zeer beperkt en heb niet echt de behoefte om die te gaan delen met andere KPN klanten. Dat Ziggo of UPC dit doen kan ik goed begrijpen. Op Docsis 3 is er voldoende bandbreedte beschikbaar en ervaart de klant geen performance problemen bij gast gebruik (zelfs niet bij 120 Mb/s). Dat is bij KPN wel anders met triple play op VDSL2+. Ik mag blij zijn als ik zelf 10Mb download overhoud met alles wat er al overheen gaat.

  2. UPC is een tijd terug ook al begonnen met hun publieke wifi spots.
    viel me laatst ineens op in de modem, en inderdaad, er hangt ineens een UPC Wifi hotspots netwerk in de lucht! 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *