KPN- en Telfort-klanten kunnen niet bellen in Frankrijk

KPN- en Telfort-klanten kunnen niet bellen in Frankrijk
Vakantiegangers die met de Volvo naar campingparadijs Frankrijk zijn afgereisd en op het netwerk van KPN zitten; internetten via 3G en bellen alsook sms’en is even niet mogelijk.

KPN en dochtertelco Telfort melden dat er een storing isvoor het bel-, sms- en internetverkeer in Frankrijk – en dus ook voor Monaco. De euvel doet zich vanaf zaterdag voor, en KPN zegt niet te weten wanneer het is opgelost:

“Sinds zaterdagochtend 20 juli kunnen klanten die zich in Frankrijk (inclusief Monaco) bevinden hinder ondervinden bij mobiel bellen, sms’en en internet via roaming. Noodnummers zijn wel bereikbaar. Ook is dataverkeer via lokale WiFi mogelijk. Klanten in andere landen kunnen sinds 01.00 uur vanmorgen weer gebruik maken van alle mobiele diensten. De oorzaak is bekend. Er wordt hard gewerkt om dit probleem ook voor onze klanten in Frankrijk op te lossen. We kunnen momenteel helaas nog niet aangeven, wanneer deze storing verholpen is. We betreuren het ongemak dat onze klanten hiervan ondervinden.”

Het euvel zit mogelijk in de wijze waarop Nederlandse simkaarten van KPN en Telfort zich bij buitenlandse netwerken registreren. Daar zal waarschijnlijk ergens een kabeltje loshangen. Of iets anders. Immers, what do we know.

UPDATE 23 juli: KPN-klanten in Frankrijk en Monaco kunnen nog steeds niet bellen en mobiel internetten. De provider heeft zijn excuses aangeboden voor de storing, men kan echter nog niet zeggen wanneer het probleem is opgelost.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *