KPN komt met eigen dramaserie

KPN menu screenshot
In navolging van streamingdienst Videoland gaat KPN nu ook zelf een Nederlandse dramaserie maken, die ‘Brussel’ gaat heten.

Videoland kwam eerder al met de serie Zwarte Tulp, die exclusief via de dienst te bekijken was. In Amerika doet Netflix dat met onder andere de series House of Cards en Orange is the new black. Naast de dramaserie gaat KPN ook eigen sport en muziek aanbieden, zegt de provider in een persbericht. KPN hoopt zich zo te onderscheiden van de concurrenten op de markt voor internet en televisie.

Eigen content produceren om je te onderscheiden van de competitie lijkt de nieuwe richting van de streamingdiensten te worden, zowel in binnen- als buitenland. Netflix en HBO, maar ook de diensten van Xbox en Sony willen straks allemaal exclusieve content gaan aanbieden.

Na de zomer van 2016 zal het bedrijf de tien afleveringen van de serie in één keer online zetten. Het script wordt geschreven door Leon de Winter, bekend van onder meer de roman God’s Gym. ‘Brussel’ wordt geproduceerd door Endemol Shine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *