KPN laat mensen tv-programma’s opnieuw starten

KPN Begin Gemist
Ken je dat? Zit je net lekker klaar met je bak popcorn voor de tv, wordt je even afgeleid en mis je het begin. Of je valt middenin een programma en in plaats van door te zappen is het toch wel de moeite waard om te kijken, alleen heb je nou al het eerste stuk gemist. KPN komt binnenkort met de oplossing hiervoor; Begin Gemist.

Voor de publieke zenders is de dienst gratis, en voor de commerciële zenders moet betaald worden om een programma in z’n achteruit te zetten. Hoeveel dat precies is wil KPN nog niet zeggen. Ook zal de dienst niet bij alle programma’s werken aangezien de provider het in overleg met de aanbieder doet.

Vanaf 28 oktober zal KPN de dienst gefaseerd uitrollen over alle betalende abonnees, met als doel om voor 28 maart iedereen te voorzien. Het zal dan mogelijk zijn om met 1 druk op de knop een show opnieuw te starten, en de deelnemende programma’s zullen met een logo in de Elektronische Programma-Gids te herkennen zijn.

Uiteraard is er nu al de optie op sommige mediaboxen om programma’s terug te spoelen, maar daarvoor moet het kastje ingeschakeld zijn en op het juiste net staan. Met Begin Gemist is het mogelijk om meteen na inschakeling een programma vanaf het begin terug te kijken. De vraag is hoeveel dit gaat kosten, en of mensen dit er werkelijk voor over hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *