KPN ontslaat werknemer omdat dochter teveel Netflix kijkt

Auteur: , 2 Reacties
KPN ontslaat man die er al 35 jaar werkte om Netflix-gebruik dochter

Stel: je werkt voor KPN en je dochter heeft een Mifi-box nodig, wat doe je dan?

Een beetje vader regelt die draadloze wifi-hotspot en propt er meteen een simkaart met 4G-abo in. Dat deed ook de KPN-medewerker, die al 35 jaar op de loonlijst stond bij de telecomgigant. Stond inderdaad, want het uitlenen van de Mifi-box kwam hem duur te staan.

Dochterlief gebruikte de hotspot namelijk om ongestoord naar Netflix te kunnen kijken. Dat ging lang goed, want ze mocht maandelijks 8 GB aan data verstoken, maar dat bleek toch aan de krappe kant voor de fanatieke Netflix-gebruiker. Na anderhalve maand stond te teller voor het dataverbruik namelijk op 3690 euro.

Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt en KPN riep de medewerker direct op het matje. Hij kreeg twee dagen later te horen dat hij zijn baan kwijt was, omdat privégebruik van de Mifi-box niet is toegestaan. De man had wel gemeld dat hij het kastje mee naar huis had genomen, maar niet dat hij deze uitleende aan zijn dochter.

De man bood nog aan de rekening te betalen, maar het was al te laat. Ook de kantonrechter is namelijk niet van plan iets aan de beslissing van het telecombedrijf te doen. De voormalig KPN-medewerker kreeg eerder al een waarschuwing voor ongeoorloofd privégebruik een camera en een iPad en had in de ogen van de rechter dus beter moeten weten.2 reacties

Tja, best zuur dat je na 35 jaar op staande voet wordt ontslagen voor ‘een mats’, maar als je al eerder over de schreef bent gegaan én daarvoor op de vingers bent getikt, dan ik het ‘eigen schuld, dikke bult’.
Het is ook heel lastig om toestemming te vragen voordat je iets van de zaak mee naar huis neemt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).