KPN wil binnen een jaar tv gaan aanbieden via 4G

KPN 4G televisie
Gaat tv kijken via je smartphone of tablet dan eindelijk doorbreken in Nederland? Nadat we eerder al hoorden dat MTVNL begonnen is met een proef lijkt KPN nu ook een (tweede) poging te wagen.

Gisteren tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers liet CEO Eelco Blok zich ontvallen dat KPN van plan is om binnen 12 maanden mobiele televisie op smartphones en tablets aan te bieden. Veel details wilde KPN nog niet loslaten, maar volgens Emerce zal waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van het nieuwe 4G-netwerk dat KPN momenteel aan het uitrollen is.

In de periode 2008 tot en met 2011 bood KPN MobielTV aan dat gebruik maakte van DVB-H-techniek, maar dat was een flop. Waarschijnlijk vooral omdat je een speciaal mobieltje nodig had. Dit nieuwe plan van KPN lijkt op het eerste gezicht een stuk aantrekkelijker.

Nog geen reacties

  1. Leuk voor de regio’s waar de dekking optimaal is, voor de rest zal het alleen maar frustraties opwekken omdat het niet werkt. 3g is zelfs nog lang niet overal beschikbaar, dus ben benieuwd naar de haalbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *