Krijg jij ook 150 WhatsApp-berichten per dag?

Krijg jij ook 150 WhatsApp-berichten per dag?
Dat de berichtendienst van Jan Koum populair is in Nederland, dat wisten we. Maar u blijkt ook nog eens compleet verslaafd te zijn aan WhatsApp.

Dat kunnen we opmaken uit recent ‘onderzoek’ van Multiscope, gehouden onder slechts 1.372 Nederlandse consumenten. Negen op de tien smartphonebezitters beschikt over WhatsApp en die krijgen gemiddeld 65 berichten per dag. Het aantal verstuurde appjes ligt een stuk lager, namelijk op dertig stuks. Deze discrepantie wordt veroorzaakt door groepschats, waarbij je meestal meer appjes krijgt dan verstuurd. Whatsappers zitten in gemiddeld 7 groepen.

Bijna niemand stuurt geluidsfragmenten

In de groep 18 tot 34-jaar wordt de app het meest gebruikt. Zij versturen gemiddeld 60 berichten per dag en ontvangen er 150. Wat een stuk minder in trek is, is het versturen van geluidsfragmenten. Slechts 18% stuurt zo nu en dan een audiobericht. Ook de blauwe vinkjes des doods zijn niet bij iedereen geliefd. Eén op de acht gebruikers heeft de functie inmiddels uitgeschakeld. Over het gebruik van de recent geïmplementeerde belfunctie zijn geen cijfers bekend gemaakt.

WhatsApp zakelijk

38 procent van de Nederlandse WhatsApp-gebruikers zet de app ook zakelijk in. Iets dat vooral onder 18-34 jarigen scoort. Dertien procent is negatief over deze ontwikkeling. Het zou de balans tussen werk en privé kunnen verstoren en het komt niet professioneel genoeg over. Snappen we wel, nu er een middelvingerfunctie is opgedoken.

Bellen via apps

Bellen via instant messengers zoals WhatsApp en Facebook Messenger is populair. Nu al is 12% van de telefoongesprekken via een instant messenger. En de verwachting is dat bellen via instant messengers toeneemt. Het abonnementsmodel inclusief belminuten komt daardoor (nog meer) onder druk te staan.

Eén reactie

  1. jeetje, worden groepen niet meegenomen? ik krijg incl groepen minstens 5.000 berichten per dag… ik moest whatsapp opnieuw installeren toen ik terug kwam van een 2 weken wifi loze vakantie, teveel berichten en de app trekte t niet. versturen zit ik ook aan de 2-300 btw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *