Krijgen alle nieuwe iPhones een dieptecamera?

Auteur: , Geen reacties
Geen enkele iPhone zonder de technologie

De fabrikant van de TrueDepth-camera draait op volle toeren.

Rustig aan leren we meer over de aankomende nieuwe iPhones en analisten kunnen naar lieve lust speculeren. Soms zijn aannames daarentegen onderbouwd met argumenten en ook deze lijkt aannemelijk: de aankomende iPhones worden allemaal uitgerust met een dieptecamera aan de voorkant.

Dat stelt Loup Ventures-analist Gene Munster op basis van productiestijgingen bij elektronicafabrikant Lumentum. Het Amerikaanse bedrijf zou volgens de analist een aanzienlijk hogere omzet hebben behaald in het afgelopen kwartaal. Hoe zou dat toch komen?

Een van de redenen is omdat ze een te lage prognose hebben gesteld voor hun omzet. Omdat Amerikanen doorgaans niet heel voorzichtig zijn, zullen we er vanuit gaan dat dat niet het geval is. In plaats daarvan kijkt de analist naar de voorgaande prestatie van Lumentum: de TrueDepth-camera voor de iPhone X.

Het bedrijf is dus waarschijnlijk extra hard aan werk om alle TrueDepth-camera’s voor de drie aankomende iPhones te produceren. Overigens worden de geruchten ook bevestigd door gelekte video’s van de iPhones in kwestie. Daar is duidelijk een welbekende notch te zien; de inkeping waar de dieptecamera van de iPhone X ook in is verwerkt.

Overigens is nog niet helemaal zeker of de aankomende toestellen wel allemaal volgens schema uit zullen komen. Recentelijk bleek namelijk dat de 6.1-inch uitvoering vertraging heeft opgelopen. Jammer, maar niet erg als je nog langer aan het wikken en wegen bent welke kleur je nu precies wilt hebben. In september (tijdens de WWDC) zal Apple de toestellen waarschijnlijk officieel aankondigen.

Foto @Apple Inc.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).