Krijgen kopers van de Sony Xperia 10 (PLUS) geen Android 10?

sony-xperia-10-android-10
Ook bezitters van andere types Sony komen er bekaaid af qua upgrade.

Sony heeft de types bekend gemaakt die voor hen in aanmerking komen voor de upgrade van Android 10. Het zijn hier niet de types die wel van de upgrade kunnen genieten, maar vooral de types die niet op de lijst staan die verbazing en waarschijnlijk bij de kopers verontwaardiging zullen wekken.

Het meest opvallende is het ontbreken van de Sony Xperia 10 en Sony Xperia 10 Plus die niet op de lijst zijn terug te vinden. De Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact ontbreken ook op de lijst. Android wordt in de regel als upgrade geboden voor toestellen die nog geen 2 jaar oud zijn. Nu zijn deze laatste toestellen wel langer dan twee jaar geleden op de markt gebracht, maar ze hebben tot nu toe slechts 1 upgrade gehad. Het lijkt daarom nogal karig om ze nu al uit te sluiten.

Andere types, zoals de Sony Xperia 1, Xperia 5, Xperia XZ3, Xperia XZ2, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ2 Compact en Xperia Ace. staan wel op de lijst.

Overigens hoeft dit nog niet te betekenen dat de toestellen die nu niet genoemd worden definitief uitgesloten worden. Zo kwam Sony in 2017 met een eigen update van Android Oreo met extra features en werd de uitrol van Android 9 PIE gesplitst.

Het is dus nog even afwachten, maar opmerkelijk is deze stap wel. Met name bij gebruikers van de Sony Xperia 10 (PLUS) zal gemor te verwachten zijn.

Via: Techradar.com
Afbeelding: Sony Xperia 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *