Krijgen toekomstige iPhones onzichtbare knoppen?

Toekomstige iPhone geen home-knop
Home-knop van de iPhone al zat? Zoals verschillende iPhone 6-concepten al lieten zien, lijkt het erop dat die nu toch echt gaat verdwijnen.

Apple heeft namelijk een patent aangevraagd voor ‘verdwijnende knoppen en sliders’. Het zou hierbij voornamelijk gaan om sliders of knoppen die zich op de achterkant van de iPhone zullen bevinden. Doordat deze knoppen bestaan uit hetzelfde materiaal als de behuizing van de toekomstige iPhone, zullen ze op het eerste gezicht onzichtbaar zijn als de smartphone niet in gebruik is. Echter, wanneer nodig zullen de knoppen verschijnen. Dit wordt mogelijk gemaakt door oplichtende micro perforaties.

Hoewel onderstaande afbeelding doet vermoeden dat het hier om plannen van de toekomstige iPhone gaat, geeft Patently Apple aan dat de verdwijnende slides en knoppen hoogstwaarschijnlijk ook gebruikt zullen worden in overige apparaten van Apple. De iPhone 5 zal deze nieuwe techniek vermoedelijk nog niet meekrijgen.

iPhone slide buttons

Nog geen reacties

 1. Google Nexus heeft dit toch ook?

  Verder doet het me tevens een beetje denken aan de rechter en linker muisknop op de trackpad van Macbooks.

 2. Fysieke knoppen op de iPhone voegen niet overdreven veel toe, dat kan ook best op het scherm. Wel is het zo dat wanneer het toestel vastloopt en het scherm dus ook niet meer reageert, je geen mogelijkheid hebt om een harde reset te geven.

  • @dennis: daar heb je toch geen knoppen voor nodig? De meeste elektronica heeft wel ergens een gaatje zitten waar je een pin/paperclip in kan steken om de boel te resetten.

   Zie het probleem niet zo.

 3. Patent op onzichtbare knoppen? Mijn Philips wake-up light heeft dat al. Zodra mijn vinger in de buurt (zo’n 5cm afstand) van het scherm komt, gaan de menu/stel knoppen branden. Zijn ook geen fysieke knoppen.

 4. “Krijgen toekomstige iPhones onzichtbare knoppen?” Nee zal nooit gebeuren. de home knop en de mute knop zitten er al vanaf de 2G op. En bij elke nieuwe iphone komen er wel weer foto’s van iphone’s zonder knoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *