Krijgt Android een geheel nieuwe look?

HTC One M8 met AndroidGoogle zou van plan zijn om Android geheel op de schop te nemen met een nieuwe applicatielauncher en een aangepast notificatiescherm.

Volgens Android Police betekent dit onder andere dat de huidige applicatielauncher, waar je alle apps kunt vinden, meer de kant van de iOS applicatiegrid opgaat. Het is nog onbekend wat dat betekent voor de rol van widgets in het besturingssysteem. Daarnaast bestaat er een grote kans dat notificaties worden opgesplitst en voortaan getoond worden in de stijl van Google Now.

Een mock-up van Android Police
Mock-up nieuwe versie Android

De onscreen knoppen krijgen ook nieuwe functie. De home-toets verdwijnt en wordt vervangen door een Google-knop, waarmee je kunt zoeken op internet en in apps. Een redelijk schokkende wijziging, maar het kan dat dit alleen het geval is bij de Google Now-launcher en niet bij de standaard Android-versies. Het multitaskoverzicht krijgt ook een grote metamorfose. De geopende apps worden getoond als een stapel kaarten, zoals we kennen uit Google Now. Vanuit dit overzicht kun je ook de applicatiegrid weer openen.

Android Police geeft aan dat er nog geen definitieve beslissingen zijn gemaakt over de toekomst van Android en dat er nog veel kan veranderen voordat het besturingssysteem in gebruikt wordt genomen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *