Krijgt Assassin’s Creed Rogue een tweede kans?

Assassin's Creed Rogue remaster
Veel gamers hebben het spel waarschijnlijk gemist vanwege het ’transitiejaar’.

De roots van de Assassin’s Creed-serie liggen bij de vorige generatie consoles. In 2007 zag de nieuwe hit van Ubisoft het levenslicht op onder meer de PlayStation 3 en Xbox 360. In het overstapjaar van de nieuwe generatie consoles had Ubisoft het geniale plan om twee verschillende AC-games uit te brengen: Unity op de nieuwste generatie spelcomputers en Assassin’s Creed Rogue op de oude.

Meerdere (Italiaanse) websites meldden vandaag dat Assassin’s Creed Rogue echter een tweede kans krijgt. Enkele sites hebben namelijk een HD-versie te koop van de game voor zowel de PlayStation 4 als de Xbox One. Helaas houdt Ubisoft op dit moment haar kaken stijf op elkaar.

Doordat 2014 een ’transitiejaar’ was voor velen, hebben enkele AC-fans Rogue aan zich voorbij laten gaan. Jammer, want er zit een zeer interessante verhaallijn in. In Rogue speel je namelijk niet een woeste moordenaar, maar kruip je in de huid van een tempelier die mannetjes zoals Ezio het zwijgen doen opleggen.

Ondanks dat het hier gaat om een verbeterde uitgave, kan Rogue grafisch gezien waarschijnlijk niet tippen aan het gloednieuwe Origins, dat pas enkele weken in de winkels te verkrijgen is. Met een beetje geluk heb je als AC-fan niet één, maar twee toffe games om te spelen in de aanstaande vakantieperiode.

5 reacties

  1. Heb Origins, zeker een aanrader! Ben een tijdje gestopt met assassins creed (aantal jaar), maar Origins is weer top. Zelfde verhaal met CoD WW2 trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *