Krijgt Chrome eindelijk deze langverwachte donkere feature?

Auteur: , Geen reacties
Eindelijk!

Voor de gevoelige ogen komt er wellicht binnenkort een aangename verrassing naar de browser.

Het internet is grotendeels wit. Dat is geen politiek statement, maar een doodsimpele constatering over de kleurenschema’s van veel apps en sites. Ook Chrome houdt het lekker licht en luchtig, maar voor de gevoelige ogen onder ons komt er binnenkort een zeer welkome functie naar Google’s browser.

Chrome versie 73 is op het moment in beta en 9to5Google ontdekte het beginnetje van een langverwachte feature. Het lijkt er volgens het medium op dat de verborgen functie (via de developer options) op Android tevoorschijn komt wanneer ‘nacht modus’ op altijd aan staat. Er verandert dan een klein beetje.

Op het moment lijken alleen pop-up-menu’s een nacht-behandeling te hebben gekregen; wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een plaatje of link selecteert (door deze lang ingedrukt te houden) blijkt het pop-up-menu geïnverteerd te zijn. Het blok zelf is grijs (de tint van de incognito-modus) terwijl de tekst wit is.

Het kan daarentegen nog wel even duren voordat de functie volledig is uitgerold. Op het moment is alleen het hierboven beschreven menu gehuld in donkergrijs terwijl sommige aspecten van dat menu nog niet eens zijn aangepast. Links zijn bijvoorbeeld nog zwart, waardoor ze niet meer te lezen zijn met een donkergrijze achtergrond. Toch interesse in de beta, dan kun je die via de Play Store downloaden.

Eén ding is overigens wel zeker: mocht de specifieke functie voor Chrome niet helemaal jouw ding zijn, dan moet je gewoon upgraden naar Android Q. In dit artikel beschrijven we wat je allemaal van de nieuwste versie van Android kunt verwachten. Eén feature verklap ik vast: Android Q krijgt een algehele donkere modus. Nee, niet voor een app of menu, maar voor het gehele besturingssysteem.

Lees ook: Deze gratis Chrome extensies maken je een Netflix-proEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).